Na Snježnoj kraljici i dvije Hrvatice: Leona Popović s brojem 64, a Ida Štimac s brojem 66

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.1.2018. 21:49:56
Na Snježnoj kraljici i dvije Hrvatice: Leona Popović s brojem 64, a Ida Štimac s brojem 66

Foto: HINA/ Daniel KASAP

 Na 12. izdanju Trofeja Snježna kraljice, ženskog slaloma Svjetskog kupa koji će se u srijedu održati na sljemenskom Crvenom spustu nastupit će i dvije hrvatske skijašice - Leona Popović (20) i Ida Štimac (17).


Leona će startati s brojem 64, dok Ida ima broj 66, a ukupno će nastupiti 67 skijašica.


Leoni će to biti treći nastup na Sljemenu, a u dosadašnja dva nastupa nije završila utrku, dok će Ida debitirati, ne samo na Snježnoj kraljici, već i u Svjetskom kupu.


"Nadam se trećoj sreći i da će ove godine biti bolje," kazala je Leona Popović dodavši: "Bolje mi idu brze discipline, ali nadam se i dobrom nastupu na Sljemenu. Atmosfera na utrci je uvijek super, a navijači su sjajni.


Za Idu Štimac bit će to premijera u Svjetskom kupu.


"Jako sam uzbuđena i imam malu tremu jer će to biti moja prva utrka u Svjetskom kupu," kazala je Ida koja je prošle godine na Sljemenu nastupila kao predvozačica.


"Sljemenski slalom je dugačak i zahtjevan. Ne znam koliko će mi to iskustvo pomoći uoči sutrašnjeg nastupa, ipak je to sasvim druga priča. Teško mi je govoriti o rezultatu. Pokušat ću se spustiti najbolje što znam, a hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo," zaključila je Štimac.


Švicarka Wendy Holdener otvorit će sljemenski slalom. Prva vožnja započinje u srijedu u 13,00 sati, a start druge utrke je u 16,30 sati. 


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.12.2019. 10:50:18

Create Account