Na svom zadnjem natjecanju u Hrvatskoj Martina Andrašek zlatna, srebrna i brončana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.8.2019. 18:50:00
Na svom zadnjem natjecanju u Hrvatskoj Martina Andrašek zlatna, srebrna i brončana

Foto: Tihomir Andrašek

Martina Andrašek završila je jedan dio svog sportskog života izvrsnim rezultatima na njenom posljednjem nastupu u Hrvatskoj. Uskoro seli u Ameriku gdje će nastaviti plivati, ali i studirati.



Što mislite koliko morate biti dobar sportaš, pa da dobijete ponudu čak 14 američkih koledža za besplatno studiranje na njihovim studijima uz jedini uvjet, da nastavite svoj aktivni sportski život i na budućim natjecanjima predstavljate svoju instituciju?  Vraški dobar!  O tome smo jednom već pisali, a naša Martina iz Gajišća svoje posljednje natjecanje u Hrvatskoj okončala je na najbolji mogući način, trijumfom u svojoj najboljoj disciplini, 50 m leđno, te s još dvije medalje.


Na prvenstvu Hrvatske za dobne skupine u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza koje je od ponedjeljka do danas održano u zagrebačkom plivalištu na Savi, Martina je pokazala svu raskoš svog talenta, ali i teškog, napornog rada bez čega, znamo to svi, u sportu nema vrhunskih rezultata.


U svojoj najboljoj disciplini, 50. m leđno ostvarila je u svojoj kategoriji mlađih seniorki svoje najbolje dosadašnje vrijeme i pobijedila s 30.10. 

Slobodno plivanje (kraul) nije joj baš najdraža disciplina, ali i tu je među najboljima, s ostvarenim svojim najboljim dosadašnjim rezultatom od 2,06.83 zauzela je treće mjesto i osvojila brončanu medalju.


Danas (četvrtak, 1.8.) je plivala 100 m leđno i ponovo stajala na postolju. Osvojila je srebrnu medalju ponovo sa svojim najboljim rezultatom 1,05.43. 


Slijedi pauza i pripreme za odlazak. Martina 20. kolovoza leti u SAD u saveznu državu Idaho, gdje će u gradu Boise studirati na istoimenom sveučilištu. Uz ostvarenje akademskog obrazovanja Martina će nastaviti trenirati i plivati i to u vjerojatno puno boljim uvjetima od dosadašnjih, te se od nje očekuju i u budućnosti veliki rezultati. Svojedobno nam je u priči o odlasku u Ameriku na studij rekla: "Što se plivanja tiče očekujem da ću još dosta napredovati, te da ću na velikim natjecanjima plivati za Hrvatsku reprezentaciju, ako ću biti dovoljno dobra i ako me pozovu". 


Nekako se nadamo da bi ova priča mogla imati vrlo zanimljive nastavke, kao što je to bilo i s nekoliko hrvatskih plivača i plivačica koji su ranije isto tako krenuli na studiranje u Ameriku. Brucošici Andrašek držimo palce i želimo sreću i uspjeh u nastavku njena života.



Vezane vijesti
Ažurirano: 1.8.2022. 9:55:32

Create Account