Orionovac Grga Dugac zlatni na G1 Slovenija Open

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.2.2020. 10:37:38
Orionovac Grga Dugac zlatni na G1  Slovenija Open

Foto: TK Orion

Grga Dugac član Taekwondo kluba Orion osvojio je zlatnu medalju na prošli vikend održanom G1 turiru Slovenija Open.

 


Proteklog vikenda Orion je sa svojim članovima sudjelovao u Ljubljani na G1 turniru Slovenia Open na kojem je nastupilo više od 800 natjecatelja iz 21 zemlje Europe i Izraela. Nastupilo je četvero članova Oriona.  


Naš Grga Dugac (kadet -61kg) i dalje je nezaustavljiv. Nakon osvojenog prvog G turnira Croatia Open-a, Grga osvaja i drugi. I to osvaja pobjedama prekidom u sve tri borbe . Redom je pobjeđivao predstavnike Slovačke, Njemačke i Italije. 


"Grgini nastupi nam daju za pravo da se neskromno nadamo da će Grga nakon kriterijskih turnira zauzeti mjesto u reprezentaciji, te nastupiti na Europskom kadetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Estoniji krajem kolovoza", rekla je predsjednica i trenerica Oriona Jelena Vukas


Za Niku Jandroković (kadetkinja -41kg) ovaj je turnir bio prilika za prikupljanje iskustva, prvi nastup na G turniru. Nakon dobre borbe, poražena je u prvom kolu protiv predstavnice Njemačke 12:9. 


Nikin brat, Adrijan (junior -63kg) pobjeđuje u prvom kolu predstavnika Italije, dok ga za medalju zaustavlja domaćin, trofejni predstavnik Slovenije. 


Za Ivanu Arelić (seniorka -57kg) ovo je također uvod u svijet seniora te prvi seniorski nastup na G turniru. Odmah u prvom kolu Ivana se suočava sa predstavnicom Italije koja iza sebe ima medalje sa Europskih prvenstava, Svjetskog vojnog prvenstva, brojne medalje sa G turnira i iskustvo nastupa na Grand Prix-evima. Nakon što je Ivana vodila kroz gotovo cijelu borbu, u posljednjoj rundi pred kraj same borbe, protivnica stiže rezultat te nakon izjednačenja (8:8) borba odlazi u dodatnu rundu gdje pobjeđuje borac koji prvi postigne bod ("zlatni bod"). Nakon što ni jedna nije uspjela postići zlatni bod, o pobjednici je odlučivao sustav (više registriranih "dotakanaca" udarne površine kroz borbu) i time je naša Ivana poražena i zaustavljena od daljnjeg natjecanja. 


"Protivnica je turnir završila na drugom mjestu pa nas ipak tješi da smo "tu negdje", a i prkupili smo prve bodove na svjetskoj i olimpijskoj rang listi", dodala je trenerica Vukas.


Na G1 Slovenija Open Hrvatska je ukupno osvojila 27 medalja, 10 zlata, 7 srebra i 10 bronci i zauzela ukupno treće mjesto, a evo tom uspjehu je  svojim zlatom pridonio i naš Grga. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account