Orionovci trčali uz Vuger potok za Marijine obroke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.6.2020. 11:36:34
Orionovci trčali uz Vuger potok za Marijine obroke

Foto:

Pokret Marijini obroci kao dio sjvetskog "Mary's meals" organizirali su mali maraton za pojedince i grupe, svaki na svom području, a donacijom od sudjelovanja prikupljen je novac za obroke mališanima u Africi.



Na maratonu Marijinih obroka u nedjelju, sudjelovali su i članovi našeg taekwondo kluba Orion koji su trčali uz Vuger potok. Svoje su doživljaje podijelili na društvenim mrežama, neke poslali i u našu redakciju.


"Danas je dio naših članova sudjelovao u humanitarnoj utrci 'Mary's meals', odnosno 'Marijini obroci'. Svojim smo donacijama prikupili sredstva kako bi 18 mališana u Africi imalo osiguran obrok tijekom šest mjeseci", rekla nam je predsjednica i trenerica kluba Jelena Vukas.
 

Utrka je bila organizarana za sve koji žele sudjelovati svojom donacijom, ali obzirom na trenutnu situaciju u svijetu s COVID-om, ove godine je utrka bila 'virtualna'. Ekipa Oriona uspješno je istrčala 5km, svatko u svom tempu.


"Ponosni smo na odaziv naših članova kojima ovo nije prvi put da organizirano čine dobro djelo i nadamo se da ćemo našom gestom potaknuti i druge da pomogu u mijenjanju svijeta svojim djelima na bolje", dodala je Vukas.


Pitali smo ju kakva je nakon epidemije situacija u klubu.

"Pa situacija je super s obzirom kako su me kolege iz drugih klubiva plašili da bi moglo biti loše. Počeli smo prije dva tjedna s treninzima, prilagodili se mjerama i gotovo sva djeca su se vratila (nekoliko njih čeka jesen). Za vrijeme izolacije  imali smo putem Zoom aplikacije organizirane online treninge (od pon do petka za starije natjecatelje, a za ostale pon,sri, pet) na kojima je 40 djece treniralo. Nismo ništa prepustili slučaju nego smo radili na tome da izađemo jači nakon svega. Tako da smo stvarno zadovoljni", zaključuje Jelena Vukas.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account