Šah: šk Vrustun 1252 Vurnovec - šk Zaprešić 4:2

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2019. 10:10:51
Šah: šk Vrustun 1252 Vurnovec - šk Zaprešić 4:2

Foto: Marijan Dolčić

Počelo je 28. ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu - 5. Šahovska liga centar 



S turnira izvještava predsjednik šk Vrustun Marijan Dolčić: 

U 1. kolu ugostili smo u Vurnovcu ekipu ŠK Zaprešić iz Zaprešića i dobili sa 4 : 2. Zbog obaveza u školi igrali smo bez kapetana Damira Obada ali s povratnikom Ivanom Kovačićem koji zbog zdravstvenih problema prošlu sezonu nije odigrao ni partiju. Debitirao je naš novi igrač Goran Radić Počelo je dobro Milan Škorić naša 1 ploča od starta je krenuo oštro i dao do znanja svom protivniku Miroslavu Crnkoviću da bod ostaje u Vurnovcu, onda je malo zakompliciral no u završnici dobiva partiju i 1 : 0 za nas.


Svi ostali dobro stoje osim Mire koji je pogrešnom procjenom došao u slabiju poziciju. Mladi Vedran Mesarnije imao šanse protiv iskušanog majstora Tome Martinuša, 2 : 0 za Vrustun 1252. Miroslav Kezerić pokušao je sve da se izvuče iz problema u koji je upao no nije išlo i Petar Šuker dobiva partiju te smanjuje naše vodstvo na 2 : 1.


Tomislav Šabić polako gradi poziciju preuzima inicijativu i dobiva možda danas najjačeg protivnika Stjepana Furnkranza te pojačavamo vodstvo na 3 : 1. Povratnik Ivan Kovačić nije dao nikakvu priliku Tomislavu Ričkoviću pa se i malo ljutio što Tomislav u bezizlaznoj situaciji ne predaje partiju igra do kraja i matira ga i to je 4 : 1 i naša pobjeda.


Još se igra zadnja partija koja ništa ne može promjeniti Goran Radić je u boljoj poziciji no onda griješi i daje inicijativu Svenu Winkleru i mada ima izlaz iz pozicije u koju je upao ne vidi potez i predaje partiju pa je konačni rezultat 4 : 2.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account