ŠAHISTI VRUTUN 1252 VURNOVEC SOLIDNI NA " GOSPODARU SIJEČNJA 2018 "

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.1.2018. 22:52:43
ŠAHISTI VRUTUN 1252 VURNOVEC SOLIDNI NA " GOSPODARU SIJEČNJA 2018 "

Foto: Marijan Dolčić

Pet mušketira Damir Obad, Milan Škorić, Josip Cirimotić, Leo Orač i David Orač iz Š,K. VRUSTUN 1252. Vurnovec

igralo je protekli vikend  u Bjelovaru na turniru Gospodar siječnja 2018, piše predsjednik kluba Marijan Dolčić.


Bio je ovo poklon Bjelovaru pred stoti šahovski rođendan, 72 igrača svjedočilo nizu iznenađenja pod tribinama, a 

Tomislav Mihalinčić je Gospodar siječnja 2018. 


Josip Cirimotić vrlo dobro iskoristio nizak startni broj i dobar raspored, pobijedio M. Ljubičića, a s dečkima iz Ivanića remizirao i s tri lakše pobjede skupio lijepih 5 bodova, te zauzeo 30 mjesto.


Našeg kapetana prof. Damira Obada i dalje prati loša sreća i s 2000 Rt.bodova redovno ima loš startni broj u odnosu na najbolje, koji mu donosi najjače protivnike već od starta gdje i s često boljim pozicijama ostaje kratak s vremenom  i gubi padom zastavice. Odličan pobjednički niz na kvizovima znanja, na žalost ne slijedi i u šahu. No do početka prvenstva ima još prvenstvo kluba i 2 mjeseca da se situacija izmjeni i da Damir ponovno bude onaj stari kapetan i najbolji igrač ŠK Vrustuna 1252.

Milan Škorić vrlo dobar i sa 6 pobjeda u 9 partija osvaja 6 bodova i 11 mjesto. Još malo partija i Milan će zasigurno biti opet onaj stari, dobro plasiran i osvajač pokojeg turnira.


David Orač s 4 pobjede vrlo dobar na 44 mjestu, malo je falilo za 5 bod koji bi donio odličan plasman našeg najboljeg    kadeta među 30.

Leo Orač strpljivo radi i gradi svoju igru i iz turnira u turnir postaje sve bolji . Danas s osvojena 3 boda u ovakvoj  konkurenciji osvaja 57 mjeto . Samo je pitanje vremena kad uz malo sreće i Leo bude i u ovakvoj seniorskoj konkurenciji  u gornjem dijelu tablice.


Za ŠS BBŽ i ŠS KCKŽ turnir je organizirao Ivan Baruškin, a vodili su ga i sudili provjereni majstori Slavko Bejuk i Vlado Karagić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account