Sesvetska obitelj Prđun ponovo donosi doma medalje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.2.2019. 10:56:31
Sesvetska obitelj Prđun ponovo donosi doma medalje

Foto: Hrvatska taekwondo poomsae reprezentacija

Obitelj Prđun potpuno je posvećena poomsae taekwondou, Davor je glavni trener Hrvatske taekwondo poomsae reprezentacije, a njegova djeca stariji Valentino i mlađa Lana standardni su reprezentativci koji često doma donose medalje. Ovaj put Lana je donijela srebro!



Prvo nama laicima razjasnimo o čemu se radi. U taekwondou, kao primjerice u karateu, postoje dvije različite discipline. Jedno su klasične borbe, a drugo je natjecanje u formama. U karateu se to zovu kate, a u taekwondou poomsae. Obje su discipline jednako vrijedne, međutim sportaši se najčešće odlučuju za jednu disciplinu, jer nitko u obje ne bi mogao istovremeno biti uspješan.


U taekvondo klubu Master iz Kobiljaka gdje djeluju svo troje članova obitelji Prđun vrlo kvalitetno njeguju upravo poomsae tehniku, a bez koje nema ulaska i napretka niti u borbama. To su dokazali proteklog vikenda sudjelujući proteklog vikenda u Francuskoj gdje je održan jedan od samo tri G1 turnira tehničkih disciplina u 2019.godini, French poomsae open G1, Villeneuve d’Ascq, Francuska, a s kojeg se Lana vratila sa srebrnom medaljom oko vrata.


Ukupno je nastupilo je 14 sportaša u pratnji dvojice trenera Davora Prđuna, glavnog trenera i Domagoja Pečka. Hrvatska tehnička  reprezentacija ukupno je osvojila 7 medalja od čega 2 zlata, 4 srebrna i 1 broncu.


ZLATO

Ivan Kaić, TK Maksimir, Zagreb seniori do 40.godina

Josip Šteko, TK Sljeme, Zagreb juniori FreeStyle


SREBRO

Hana Vlašić, TCZ Ban Keglević, Zagreb , juniorka

Lana Prđun, TK Master, Sesvete, juniorka FreeStyle

Niko Zoričić, TK Maksimir, Marin Hlad TK Zaprešić i Mislav Pečko, TCZ Ban Keglević juniorki tim

Borna Pečko i Irena Pečko, TCZ Ban Keglević seniorski FreeStyle par


BRONCA

Borna Pečko TCZ Ban Kegelivć, seniori FreeStyle


Od ostalih reprezentativaca, Valentino Prđun, TK Master i Lea Matešić, TK Dubrava zauzeli su 8.mjesto u konkurenciji seniorkih parova do 30.godina. Seniori do 30 godina Matea Beršinić, TK Karlovac, Lea Matešić, TK Dubrava i Valentino Prđun, TK Master završili su pojedinačne nastupe u prvom kolu. Juniorke Mihaela Ranogajec,TK Zaprešić i Lucija Jazić,TK Jastreb prošle su prvi eliminacijski krug, ali se nisu uspjele plasirati u finale (najboljih 8.). Juniorki par Zoričić/Jazić bio je 7., a Hlad/Ranogajev 8.

Bila je to ujedno i  odlična provjera forme pred nadolazeće Europsko prvenstvo koje bi se trebalo održati u ožujku u Turskoj.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 17:21:39

Create Account