ŠK VRUSTUN 1252.VURNOVEC POBIJEDIO ŠK HAŠK ZAGREB S 4 : 2

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.4.2018. 8:20:13
ŠK VRUSTUN 1252.VURNOVEC POBIJEDIO ŠK HAŠK ZAGREB S  4 : 2

Foto: Marijan Dolčić

Vurnovec 15.04.2018. 3. kolo 27.  ekipnog prvenstva Hrvatske u šahu-V seniorska lige centar, piše predsjednik kluba Marijan Dolčić.


U nedjelju smo ugostili u Vurnovcu ŠK HAŠK iz Zagreba, a trebamo igrati bez kapetana Damira Obada pa dodatno dolazi do promijenama na pločama, što uz već sva pomicanja čini veliki hendikep za nas. Igrali su: Milan Škorić, Ranko Bogojević, Velid Kazić, Miroslav Kezerić, Boro Jelić i Josip Cirimotić.


Kapetana mijenja Miroslav Kezerić, a nakon sata igre situacija na pločama nije dobra za nas. Za Ranka starog majstora 2. ploča ipak je previsoka, pa ga iskusni prvokategornik Željko Andrašević dobiva 0 : 1.


Miroslav iz lošije pozicije dolazi do prednosti u brzini pa promovira pješaka u kraljicu i ne dozvoljava  protivniku Antunu 

Kadiću isto polako ga pritišće i dobiva 1 : 1  uz dobru poziciju Milana moguć je i dobar rezultat . 

 

Milan polako plete svoju mrežu i prednost koju je imao od početka protiv Mije Kraljevića pretvara u pobjedu, 2 : 1 je za nas. 


Josip u izjednačenoj partiji, a vidjevši da je Velid bolji dogovara s Antom Pejićem remi 2,5 : 1,5. Pobjeda se smiješi . 

Boro sa figurom više protiv Mate Ivančića uz razbacane pješake ide na sigurno i nudi remi što Mate prihvaća, jer 

Velid je u dobivenoj poziciji, a obzirom da  ionako gube meč bolje je i remi nego moguć gubitak partije. Sada je  3 : 2. za Vrustun.


Velid je na potez do pobjede, a Marko Martić žrtvuje kraljicu no spasa nema pa predaje partiju i pobjeda  4 : 2. Odlično! 


Konačni rezultat 4 : 2, a bez kapetana Damira i Iveka super ,kako je to izgledalo na startu,  dečki su odradili dobar posao pa s 4 boda iz tri kola polako prelazimo u gornji dio tablice gdje smo na 6. mjestu. Slijedeće kolo idemo kod  ŠK Maksimir.



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account