ŠK VRUSTUN 1252. VURNOVEC POBJEDOM I 4. MJESTOM ZAVRŠAVA PRVENSTVO

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.10.2018. 22:10:07
ŠK VRUSTUN 1252. VURNOVEC POBJEDOM I 4. MJESTOM ZAVRŠAVA PRVENSTVO

Foto: Marijan Dolčić

Odigrano je 9. kolo šahovskog prvenstva 5. Lige Centar:   ŠK VRUSTUN 1252 - ŠK NOVI ZAGREB II. 5 : 1, javlja predsjednik kluba Marijan Dolčić.



Pobjeda u zadnjem kolu i 4 mjesto u V ligi Centar-Prvenstvo RH u šahu 2018. Rasterečeni bilo kakve kalkulacije jer sve smo propustili ranije, ušli smo u posljednje 9. kolo. Velid Kazić u igru ulazi žrtvom 2 pješaka i gubitkom konja no zato ima otvoren put za napad koji protivnik ne može spriječiti  i Velid dobiva partiju , vodimo 1 : 0.


Milan Škorić dolazi skoro direktno sa svadbe , iznenađuje Vedrana Vukovojca neuobičajenim otvaranjem, pješak A3 i polako preuzima inicijativu i dobiva , 2 : 0 je za nas.


Miroslav Kezerić igra protiv prvaka Hrvatske malog Andreja Gala koji prezentira sav svoj talent, igra čvrsto protiv upornog Mire koji odigra na sve ili ništa žrtvom kraljice što Andrej prihvati, a Miro krene u nezadrživ napad i pobjedu, 3 : 0 za nas.


Damir i Tomo stoje izjednačeno, a Tomislav nešto bolje kroz misli prolazi Jaska i njihovo vodstvo od 3 : 0 pa na kraju 3: 3.


Tomislav Šabić je bolji i polako lomi protivnika dokazujući da će biti pravo i značajno pojačanje za ŠK Vrustun 1252. Tomislav dobiva i svoju treću partiju za redom, 4 : 0 pobjeda je naša, a stoji i žal da Tomislava nismo registrirali na početku sezone,  jer bi danas vjerojatno bili u višem rangu.


Damir Obad bije teški boj s mladcem Petrom Mrvcem i premda u manjku pješaka ima priliku međutim kreće u drugom smjeru,  Petar ne dopušta iznenađenje i ne daje drugu priliku te smanjuje naše vodstvo na 4 : 1


Tomo Martinuš po svom običaju strpljivo i polako gradi svoju pobjedničku igru . I kad Tomo krene u pobjedu protivnik u izgubljenoj               situaciji vuče 4 puta lovca C2-B1 i prati kako Tomo rješava dobitak u partiji. I konačnih 5 : 1 za pobjedu ŠK Vrustun 1252 u  zadnjem kolu i plasman na 4 mjesto u V liga Centar 2018. E da su nam Tomeki igrali u proljetnom dijelu, a bili su nam tu.


Hvala Svima na još jednoj dobroj sezoni i osvojenom 4 mjestu. Hvala i našim sponzorima bez kojih ne bi bilo moguće opremiti klub i igrati rasterečeno znajuč da logistika osigurava svoj dio obaveza .



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account