U Gimnaziji Sesvete započelo šahovsko ekipno prvenstvo 1. kadetske lige

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.3.2019. 10:41:55
U Gimnaziji Sesvete započelo šahovsko ekipno prvenstvo 1. kadetske lige

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U kongresnoj dvorani Gimnazije Sesvete započelo je 28. ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu - 1. kadetska liga centar.  U 1. ligi od ove godine igraju i dva Sesvetska kluba:  ŠK Sljeme-Agroproteinka  i  ŠK Vrustun 1252.



U subotu su odigrana dva kola, a najbolje je startala ekipa ŠK PICOK iz Đurđevca s dvije pobjede i osvojena 4 boda koliko je osvojila i ekipa ŠK Sljeme – Agroproteinka. Treći su s 3 osvojena boda kadeti ŠK Vrustun 1252 iz Vurnovca, a zatim  slijede s po 2 boda:  ŠK Stridon iz Štrigove, ŠK Sveta Nedjelja, ŠK Koprivnica i ŠK Odra.  ŠK Samobor osvojio je 1 bod dok su bez bodova nakon prvog dana ostali ŠK Ivan Dvoržak Rovišće-Zrinski Topolovec i  ŠK HAŠK Mladost iz Zagreba.


Pojačana ekipa ŠK Picok NM Anamarijom Radiković krenula je silovito i već prvog dana dala do znanja da će biti favorit ovogodišnje lige, a oslabljen ŠK Sljeme Agroproteinka za odsutne Putare ipak sa 2 minimalne pobjede ih prati.    ŠK Vrustun 1252 danas bez prve ploče Dilana Krnjaka (školske obaveze) osvojio vrlo dobra 3 boda.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Na ovom natjecanju u subotu od 43 kadeta šahista samo osmoro osvojilo ih je oba boda: Anamarija Radiković, Ognjen Domović, Luka Tomrlin, Kristijan Šagovac, Žankarlo Krnjak, Leo Orač, Ivor Colev i Fran Borna.                                                                                                                                                                                                                             

Bit će tu u idućih 7 kola još puno dobrih partija, pobjeda, poraza, remija i iznenađenja koja daju posebnu draž ovom natjecanju. Ima tu zasigurno i budućih majstora, a lako moguće i koji  budući velemajstor.


Iduća dva2 kola igraju se 23.03.2019 u Čakovcu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account