Završila sezona australskog nogometa u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.9.2019. 16:24:41
Završila sezona australskog nogometa u Sesvetama

Foto: Sesvete Double blues

U Sesvetama djeluju dvije ekipe australskog nogometa, ženska Sesvete Redlegs i muška Sesvete Double Blues. 



Članak piše predstavnik kluba Dejan Pavković:



Posljednje utakmice australskog nogometa ove sezone su odigrane u Sesvetama pod domaćinstvom ženskog kluba Sesvete Redlegs i muškog kluba Sesvete Double Blues. Na domaćem terenu Redlegs su ugostile Zagreb Panthers dok su Double Bluesi ugostili Zagreb Hawkse. Sportski program je započeo u 14:00 sati prvom utakmicom između Double Bluesa i Zagreb Hawksa.


Posljednja utakmica šestog kola muške lige nije donosila znatne promjene, jer je pobjednik Sesvete Double Blues odlučen već u prethodnim utakmicama. No, unatoč tome, Zagreb Hawks su htjeli pokazati na kraju sezone svoje kvalitete što je pridonijelo zanimljivoj i intenzivnoj utakmici te je i rezultat na kraju utakmice bio u njihovu korist. Utakmica je započela pogotkom Double Bluesa i mnogim prilikama domaćina za postizanje golova koje nisu bile iskorištene na najbolje mogući način. Zagreb Hawksi su iskoristili svoju nadmoćnost na terenu i rezultat okrenuli u svoju korist sve do samoga kraja. Krajnji ishod utakmice je bio Sesvete Double Blues (62) naprema Zagreb Hawks (109). Domaćini nisu oduševili igrom u posljednjoj utakmici ove sezone, no kakav god rezultat bio pobjedu su osigurali u prijašnjim kolima, dok su Hawksi dokazali da u sljedećim sezonama mogu predstavljati probleme Double Bluesima. 


Sesvete Redlegs i Zagreb Panthers odmjerili su snage po posljednji put u ovoj sezoni te su oba kluba pokazala najljepše od australskog nogometa. Sesvete Redlegs su u ovu utakmicu ušle sa željom da odnesu i treću titulu ove sezone, a Zagreb Panthers s naumom da spriječe to i dobiju posljednju titulu što je pridonijelo jednoj od najljepših utakmica ove sezone. 


Redlegsice su započele utakmicu zabijanjem par brzih golova što su Panthers ispratile istim, no u drugoj četvrtini Redlegs su preuzele vodstvo s 24 boda. U nastavku utakmice Panthersice se približavaju Redlegsicama na samo 3 boda zapanjujućim akcijama. Kako je utakmica išla prema posljednjoj četvrtini Redlegsice su se uzdigle na fizičkoj razini te postigle pobjedu, Sesvete Redlegs (73) naprema Zagreb Panthers (46). 


Ovaj sportski događaj bio je popraćen sunčanim i lijepim danom te gledateljima koji su uživali u dobrim utakmicama i after party-u.  


Događaj je bio organiziran od strane domaćina, no ništa ne bi bilo moguće bez gostujućih ekipa kojima se ovim putem zahvaljujemo. Također se zahvaljujemo dragim sumještanima Sesveta, volonterima koji su pomogli u realizaciji događaja te Cafe baru ˝Monaco˝ koji nas je ugostio u kasnim večernjim satima.


Također, želimo naglasiti da je na ovom događaju pokrenuta jedna lijepa akcija vezana za izgradnju vlastitog terena za australski nogomet koja bi pridonijela kvaliteti australskog nogometa u Hrvatskoj. Ukoliko možete izdvojiti par minuta Vašeg vremena i saznati više o ovoj akciji kliknite na link  ˝Crowfunding kampanja˝ puno bi nam značilo. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.5.2022. 12:27:08

Create Account