Čakovčanke u gimnazijskoj dvorani bolje od rukometašica Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2021. 13:28:55
Čakovčanke u gimnazijskoj dvorani bolje od rukometašica Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 20. kolu 1. HRL-a za žene rukometašice Sesveta izgubile su od Zrinskog iz Čakovca s 34:32 (17:14).


Rukometašice sesvetskog kluba u prvom su poluvremenu pokušale parirati razigranijim i efikasnijim gošćama, međutim prolaznost u obrani i neefikasnost u napadu bila je glavna boljka ekipe, pa se na odmor otišlo s +3 za gošće.


No, domaće igračice nakon odmora zbijaju redove, podižu igru, efikasnije su  što dovodi skorog izjednačenja i prelaska u vodstvo već početkom drugog poluvremena. Vodstvo su održavale do pred kraj utakmice i kad se mislilo da će uspjeti ostvariti pozitivan rezultat protiv vrlo dobrih Čakovčanki, jednostavno su popustile, stale što su gošće iskoristile, četiri minute pred kraj izjednačile su i napravile seriju od 3:0 čime je rezultat bio zapečaćen.


Šteta, jer mlade Sesvećanke imale su priliku doći do pobjede da je bilo samo malo više koncentracije i snage. Dodajmo da većinu sesvetske ekipe čine juniorke od kojih je njih sedam izbornica hrvatske juniorske reprezentacije Adrijana Prosenjak pozvala na kontrolno okupljanje, među njima i Laru Burić koja je već standardna juniorska reprezentativka i najefikasnija u ovoj utakmici sa 6 pogodaka iz igre. 


Inače najefikasnija u redovima sesvetske ekipe bila je Anja Vida Lukšić s 9 postignutih pogodaka od kojih 7 iz sedmeraca. Najefikasnija u redovima Zrinskog bila je Lea Vukojević koja je samo trpala u sesvetsku mrežu i naše igračice nisu imale rješenja za njenu prodornost i efikasnost, pa je na kraju završila s 15 postignutih pogodaka.


Sesvete: Veronika Mamić, Petra Lovrenčević, Lea Beličev (8); Mia Tupek 3, Mihaela Bešen 2, Ana Grlić, Petra Krezo 1, Lara Burić 6, Lucija Cvitanović 3, Lucija Krezo 1, Mia Brkić 3, Ana Pehar 3, Dorotea Ćoraš, Anja Vida Lukšić 9 (7) i Dora Lukić 1


Trener: Branko Šebek






Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account