Miriši na skandal: Zbog protivničkog pozitivnog igrača sesvetski rukometaši u samoizolaciji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2020. 15:36:45
Miriši na skandal: Zbog protivničkog pozitivnog igrača sesvetski rukometaši u samoizolaciji

Foto: Sesvete danas, arhiva

Nedjeljna rukometna utakmica u Bjelovaru ima svoj nastavak, ne sportski, nego zdravstveni, a možda i pravni.



U nedjelju je u Bjelovaru odigrana utakmica 10. kola Paket 24 Premijer lige između Bjelovara i Sesveta u kojoj su gosti pobijedili s 23:22. Sa sportskog stajališta ništa sporno, unatoč hendikepima sesvetska je momčad bila bolja i zasluženo pobijedila. Međutim nastavak priče nije tako dobar.


Ispostavilo se da je jedan igrač domaćina pozitivan na koronavirus i da je kao takav igrao utakmicu. Zbog njega je cijela momčad Sesveta morala u samoizolaciju na 10 dana. Ono što je u cijeloj toj priči najstrašnije jest da, prema našim informacijama, postoje naznake da su u klubu znali da im je igrač pozitivan, no kako se radi o vrlo značajnom igraču, prešutno je poslan u igru nebili se domaćini domogli pobjede. Naime, zbog raznih ozljeda četvorica najznačajnijih sesvetskih rukometaša  nisu u Bjelovaru mogli nastupiti, pa su u bjelovarskom klubu zacijelo željeli ugrabiti priliku i domoći se pobjede, pa i na ovakav način.


Ako je to što smo opisali doista istina, tada postoje osnovani razlozi za policijsko istraživanje, jer se radi o mogućnosti počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti.


Kako god bilo, rukometaši Sesveta su u samoizolaciji narednih 10 dana, dakle i utakmica protiv Zameta u Rijeci planirana za naredni vikend je odgođena, a što će biti s domaćom utakmicom protiv Varaždina još će se vidjeti. Naime, nakon okončanja samoizolacije, Sesvećani bi mogli imati tek jedan trening uoči utakmice, a to doista ne bi bilo fer, jer zaista nisu sami krivi za ovo što im se dogodilo. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account