MRK Sesvete: Velika utakmica na Veliku subotu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.4.2018. 10:17:28
MRK Sesvete: Velika utakmica na Veliku subotu

Foto: Sesvete danas, arhiva

U 2. kolu Lige za opstanak u elitnom hrvatskom rukometnom rangu, u subotu, 31.3. u Zagrebu Sesvećani su pobijedili Metalce i upisali važne bodove u ligi za opstanak. MRK Metalac – MRK Sesvete 23:25 (14:15).


Metalac i dalje ostaje na dnu tablice nakon što je ubilježio poraz od Sesveta koje su sada treće u poretku Lige za ostanak. Domaći bolje otvaraju, ali Sesvećani brzo stižu do izjednačenja. Međutim, gotovo cijelo prvo poluvrijeme je Metalac bio u vodstvu, ali nakon vodstva 12:10 im Sesvete rade seriju od tri uzastopna gola s kojima prelaze u vodstvo. Pred sam kraj prvog dijela Leon Strbad zabija za 15:13 i prvo vodstvo gostiju od dva pogotka.


 Metalac je ponovo bolje igrao u prvih 20  minuta nastavka. U 49. minuti pogotkom Tonija Katinića vodili su s 22:19, ali ponovo je uslijedila velika serija Sesveta kojom su prelomili utakmicu. Iz deficita od tri pogotka prešli su u vodstvo koje su sačuvali do kraja i ubilježili dva važna boda. Lovro Šprem bio je najbolji u redovima Sesveta sa šest pogodaka, dok se s devet pogodaka kod Metalca istaknuo Marko Jurakić.


MRK Sesvete: Igor Totić, Matej Mudrinjak; Neven Grgurić 1, Darko Krndelj 2, Luka Ćosić 2, Matej Semren 4, Ivan Karlo Kuraja, Marko Šehić, Josip Mijo Jurić, Lovro Šprem 6, Mislav Perković 4, Nikola Mirosavljević 2, Ante Tomić, Luka Pandža, Alen Šušnja 1, Leon Strbad 3.


Trener: Davorin Štrlek


Treće kolo igra se 11. travnja, rukometaši Sesveta igraju na domaćem terenu kad dočekuju pretposljednji Karlovac.


Rezultati kola:


Tablica: 



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2018. 17:56:05

Create Account