Počelo je nacionalno rukometno prvenstvo, pobjeda Sesveta u Rijeci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.9.2021. 13:06:13
Počelo je nacionalno rukometno prvenstvo, pobjeda Sesveta u Rijeci

Foto: Hrvatski rukometni savez

Rukometaši Sesveta pobijedili su Zamet u Rijeci 30:32 (16:14), u 1. kolu Paket24 Premijer lige – lige B, i tako već na startu potvrdili da bi i ove sezone mogli igrati važnu ulogu u ovom, našem natjecanju.



Veći dio susreta domaćini su bili u vodstvu, imali su nekoliko puta četiri pogotka prednosti, međutim, gosti su se uporno vraćali. Tri minute prije kraja prvog poluvremena bilo je 14:14, da bi Zamet s dva pogotka u završnici otišao znatno zadovoljniji na predah. (16:14).


U  prvih osam minuta nastavka, rukometaši Sesveta zaigrali su koncentriranije i efikasnije, prije svega u obrani i polako počeli preuzimati konce igre u svoje ruke. U 37. minuti preuzeli su vodstvo no igralo se pogodak za pogodak, izjednačeno ili minimalna prednost Sesveta. Zamet se jako trošio u dostizanju toga minusa, a kako ima manju i slabiju rotaciju, čini se da je to na kraju i presudilo. Dvije i pol minute prije kraja, zaostali su dva pogotka za gostima i tu više nije bilo povratka.


Prvo ime u momčadi Sesveta svakako je bio iskusni internacionalac, naš Ivan Dumenčić koji je s 11 pogodaka bio nezaustavljiva enigma za obranu Zameta. Veliku potporu dao mu je vrlo raspoloženi Darko Krndelj koji je po desnom krilu radio čuda i utrpao 8 komada u protivničku mrežu. Na suprotnoj strani, pak, na lijevom krilu povratnik u momčad nakon ozljede Leon Strbad postigao je 4 pogotka iz isto toliko pokušaja. 


Svakako treba spomenuti i naše golmane koji su odličnim obranama demoralizirali protivničke napadače, te s 10 obrana Perića i 4 Purića značajno pomogli u ovoj pobjedi.


Rukometaši Sesveta tako su na otvaranju sezone upisali prva tri boda. U narednom kolu slijedeću subotu gostuju u Trogiru kod istoimene momčadi, a u Jelkovcu će se predstaviti svojoj publici 25. rujna kada dočekuju Nexe.



Sesvete: Filip Perić 10/34, Stipe Purić 4/10; Darko Krndelj 8, Josip Topić, Zlatko Raužan, Eugen Josip Žaja 2, Danijel Papić 1, Leon Strbad 4, Ivan Dumenčić 11 (5), Danijel Vusić 4, Jakov Neralić, Mislav Šuker, Krešimir Krešić, Davor Gavrić 1. PAtrik Hršak 1 i Nikola Finek


Trener: Silvio Ivandija


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account