Porazom u Čakovcu rukometašice Sesveta umanjile izglede za zadržavanjem trećeg mjesta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.4.2019. 12:21:43
Porazom u Čakovcu rukometašice Sesveta umanjile izglede za zadržavanjem trećeg mjesta

Foto: Međimurske novine

U 23. kolu 1. HRL-a za žene sinoć u Čakovcu Zrinski - Sesvete Agroproteinka 24:21 (12:12)



Ove subote igraju se utakmice 23. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene, no već sinoć odigrana je utakmica u Čakovcu između Zrinskog i Sesveta Agroproteinke. Sesvećanke nisu ušle dvoljno angažirano, pa su Međimurke uspjele revanširati se Sesvetama za prošlo jesenski poraz. U neizvjesnoj i napetoj utakmici u prvom dijelu izmjenjivala su se vodstva. U jednom trenutku gošće imaju čak dva gola prednosti (7 : 9). Domaće vrlo brzo smanjuju vodstvo, a na odmor se odlazi u egalu (12 : 12).


Domaće puno bolje ulaze u drugi dio, preuzimaju vodstvo i kad su u 40. minuti imale plus četiri (19 : 15) utakmica je praktički bila riješena. Rutiniranom igrom čakovečke rukometašice privode susret kraju i upisuju zasluženu pobjedu. Sesvećanke prije svega nisu odigrale dobro obranu, nije išlo niti na golu reprezentativnoj golmanici Luciji Bešen, koja je gotovo u svakoj utakmici stup sesvetske obrane, no ovoga puta ostala je na samo 17% obrana, a kad Luciji ne ide, tada i cijela ekipa trpi. 


Najefikasnija je, gotovo uobičajeno bila Bernarda Čalušić postigavši 8 pogodaka, a odmah do nje Dora Lukić sa 7 pogodaka. 


Ovim porazom Sesvećanke su znatno umanjile izglede da kraj sezone dočekaju na trećem mjestu iza nedodirljivih Lokomotive i Podravke, jer su ih Bejlovarčanke bodovno stigle, a  večeras još igraju utakmicu u Splitu gdje su favoritkinje.

Do kraja natjecanja u posljednja tri kola naše imaju daleko teži raspored, rekli bismo najteži, jer  igraju upravo s najboljima Lokomotivom i Podravkom, što, jasno je, ne mogu dobiti, pa je za očekivati da će natjecanje završiti kao četvrte. Naravno da to nikako nije za kritiku nego za svaku pohvalu, jer biti četvrta ekipa u najvišem hrvatskom rukometnom rangu uopće nije nimalo zanemarivo.  


Slijedećeg vikenda nema natjecanja u ženskoj prvoj ligi, a tjedan kasnije Sesvećanke dočekuju vodeću ekipu prvenstva Lokomotivu. Bit će to, vjerujemo, jako dobar mamac za dolazak na utakmicu mnogih navijača.


RK Sesvete:

Lucija Bešen 5/29, Petra Lovrenčević, Iris Prtljačić; Katarina Glibanski, Mia Tupek, Mihaela Bešen, Petra Dičak 1, Bernarda Čalušić 8 (2), Doris Vlajsović 1, Dora Lukić 7  (3), Ana Anđelić 2, Mia Bošnjak, Ines Lisjak 2 i Ana Pehar.

Trener:

Branko Šebek


Tablica prije završetka 23. kola:




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account