Povijesni uspjeh MRK Sesvete, izborili Ligu za prvaka!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.3.2021. 8:51:01
Povijesni uspjeh MRK Sesvete, izborili Ligu za prvaka!

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U dramatičnoj utakmici rukometaši Sesveta uspjeli su na terenu dokazati da spadaju među najbolje u državi, ostvarili najveći uspjeh u povijesti kluba.


U 18. posljednjem kolu prvog dijela natjecanja Paket 24 Premijer lige, MRK Sesvete odigrao je s Goricom neodlučeno 24:24 (12:13).  Utakmica nije odisala nekom rukometnom ljepotom, nije niti mogla, jer je ulog bio prevelik, odlučivalo se od ulasku u Ligu za prvaka, bila je to više rovovska bitka, rat za pozicije, nametanje svoje igre i svog tempa, u svakom slučaju burno i neizvjesno gotovo do samog kraja. 


Nakon odličnog početka domaćina i dva vodstva po dva razlike, 3:1 i 7:5, Gorica zbija redove i završnih deset minuta prvog dijela čini preokret, te na odnosi minimalnu prednost, 12:13. 


U drugom dijelu ravnopravna borbu sve do posljednje četvrtine. TadaSesvećani uspijevaju napraviti seriju od četiri pogotka u nizu i dobrim dijelom prelomiti susret. Gorica je nekoliko puta stizala na minus dva, ali sve do posljednje dvije minute nije uspijevala prići bliže. Već je bila sigurna pobjeda domaćina, no, budi se Goričan Dominik Novak i s tri svoje bombe s deset metara budi gostima nadu. 


No, Sesvete imaju Karpu Sirotića, najboljeg stijelca susreta koji je realizirao svih šest sedmeraca, tri na kraju susreta čime doveo momčad u posljednjih 30 sekundi s pogotkom prednosti. Ali domaćin nije izdržao, pogriješio je i Gorica je pogotkom u posljednjoj sekundi izborila remi 24: 24.Ipak, to joj nije bilo dovoljno da osigura Ligu za prvaka, jer su svi ostali rezultati bili protiv nje. Varaždin je dobio Poreč, a Dubrava bila bolja od Dubrovnika. S devet pogodaka, od toga šest sa sedam metara Karpo Sirotić bio je najbolji strijelac domaćina. 


Svakako treba istaknuti i golama Filipa Perića koji je obranio 8 udaraca na gol i to onih najvažnijih koje obićno zovemo zicerima. Perić je ujedno i proglašen igračem utakmice. Iako smo istaknuli Sirotića i Perića i svi ostali dali su svoj veliki obol ovoj utakmici i ulasku u elitni rang. Naime, sadašnje prvenstvo od 10 momčadi u nastavku se dijeli na Ligu za opstanak sa šest klubova i isto toliko Ligu za prvaka u koju sada ulaze PPD ZAgreb i Nexe koji do sad nisu igrali nacionalno prvenstvo, nego samo međunarodne susrete.


Sesvete: Filip Perić 8/30, MAtej Mudrinjak 1/3; Darko Krndelj 1, Josip Topić, Domagoj Potnar 1, Eugen Josip Žaja, Ivan Matić, Danijel Papić 4, Leon Strbad, Danijel Vusić 4, Mislav Šuker, Krešimir Krešić 1, David Štrković 1, Davor Gavrić, Karpo Sirotić 9 (6) i Nikola Finek 


Trener: Silvio Ivandija






Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account