Rukometaši porazom završili jesenski dio sezone

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.12.2018. 22:25:00
Rukometaši porazom završili jesenski dio sezone

Foto: Sesvete danas, arhiva

Petim porazom u nisu rukometaši Sesveta završili su jesensku sezonu vrativši se iz vrha u sredinu tablice. Umag - Sesvete 29:27 (13:10).



Nakon što je momčad Sesveta furiozno krenula u prvenstvo i od prvih sedam utakmica uknjižila šest pobjeda i  samo jedan poraz, upravo od Umaga, uslijedio je niz od pet poraza za redom, koji je malo utišao euforiju koja je nastala među navijačima Sesveta. No, treba reći da su Sesvetama poraze nanijeli klubovi koju su sada u vrhu, te sedmoplasirani Zamet.


Uoči utakmice pobjeda za obije ekipe bio je imperativ. Za Umažane  pozicija br. 2, a za Sesvete čvrsta četvrta pozicija na ljestvici.


Upravo u tom tonu je i započela utakmica. Čvrste obrane, ali i raspoloženi Umaški prvi strijelci Tomislav Severec i Marin Sinčić koji odmah na početku postavljaju s po dva svoja gola rezultat 4:1. Igraju se čvrste obrane, no domaći na odmor odlaze s +3.


Drugo poluvrijeme u prvih desetak minuta Sesvećani pokazuju neke nove napadačke kombinacije i smanjuju na 16:15 u '36 minuti, ali nakon toga ponovo domaćini vraćaju rezultat na staro i drže 2-3 gola prednosti.


U '52 minuti prva dramatična situacija na utakmici kada gosti golom Mihaljevića izjednačuju na 22:22 što u tom trenutku daje nadu i bila je to naznaka da će i sama završnica biti dramatična što se je i obistinilo.


U posljednju minutu Umag ulazi s golom prednosti  i rezultatom 28:27, ali Gabrijel Buvinić koji je ovu utakmicu odigrao maestralno zabija za +2 gola i "čvrstu" poziciju br. 2 jesenskog dijela prvenstva, a Sesvete moraju na koncu biti zadovoljne sredinom tablice odnosno petim mjestom. To je još uvijek u skladu s ovogodišnjim planom prema kojem bi Sesvete trebale nastojati plasirati se u Ligu za prvaka, dakle gornji dio tablice. 


Najbolji strijelac u redovima Sesveta bio je  Marko Mihaljević sa 7 pogodaka, slijedi Vito Bahtijarević sa 6, te Mislav Perković s 5 pogodaka.


Prvenstvo se nastavlja početkom veljače.







Create Account