Rukometaši Sesveta izborili opstanak u Premijer ligi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.5.2018. 17:22:54
Rukometaši Sesveta izborili opstanak u Premijer ligi

Foto: Radio Mrežnica

Dva kola prije kraja, pobjedom u gostima nad Karlovcem, rukometaši Sesveta potvrdili ostanak u ligi.



Sesvećani su u svojoj prvoj sezoni u elitnom rangu uspjeli opstati među najboljima. U subotu navečer u Karlovcu Karlovac - Sesvete 24:28. 


I prije te utakmice vidjelo se da naši rukometaši imaju potencijala, znanja i kvalitete za opstankom u najvišem rangu, no morali su to i potvrditi na parketu. 


I krenuli su žustro, uvjereni da će pobijediti i potvrditi ostanak. Nakon gostujućih 4:3 u 7. minuti, domaći su u narednih pet napravili seriju 4:0 i preokrenuli na 7:4. Posebno je bio raspoložen vratar Denis Karić, koji je u tih prvih desetak minuta bio na 50% obrana (4/8). Gosti su uzvratili s tri uzastopna gola i poravnali na 7:7, a Karlovac je posljednje vodstvo na utakmici imao u 16. minuti, kada je Šnajder zabio za 8:7. Sesvećani u 24. minuti dolaze do +2 (11:9), a u završnici prvog dijela kreće serija promašaja domaćih. Šnajder je iz sedmerca smanjio na 11:10, a onda Crnković iz čiste situacije za izjednačenje uzdrmao gredu. Potom Sesvećani zabijaju za 12:10, a na drugoj strani Šnajder ne koristi sedmerac. Iskljupljuje se pogotkom za 12:11, a onda Smojver i Crnković ne koriste prilike za poravnanje i na odmor se odlazi s +1 za Sesvete.


Gosti su utakmicu prelomili u prvih četrnaest minuta nastavka, a od 35. minute i rezultata 17:14 serijom 6:0 otišli na velikih 23:14. Do kraja su domaći postigli još 10 pogodaka, a gosti samo pet, no to je bilo dovoljno za održavanje prednosti i pobjedu koja znači nastavak  sudjelovanja u Premijer ligi, a Karlovčanima oproštaj i odlazak u niži rang.


Sesvete su sada treće, prestigle su Goricu koja je posrnula u Rijeci kod Zameta.  Obzirom da naredne dvije utakmice Sesvećani igraju protiv najjačih ekipa, igrat će se samo za prestiž, jer cilj je ostvaren. Narednu subotu u Sesvetama dočekuju Zamet, a potom u posljednjem kolu za dva tjedna  igraju u gostima kod lidera Umaga. 


Na ovom uspjehu čestitamo svima, ponajviše igračima, treneru i vodstvu kluba, a od naredne sezone u klubu najavljuju novog trenera.  Kormilo bi trebao preuzeti legendarni Kauboj Davor Dominiković o čemu će izvjestiti u ponedjeljak na konferenciji za novinare sazvanoj povodom te novosti. 


Rezultati kola:





Tablica: 




Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2018. 17:56:05

Create Account