Rukometaši Sesveta u sjajnom izdanju teško porazili Rudana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.5.2019. 15:12:43
Rukometaši Sesveta u sjajnom izdanju teško porazili Rudana

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rukometaši Sesveta u subotu navečer u sjajnom su izdanju u utakmici koja je značila o ostanku ili odlasku iz lige  uvjerljivo nadigrali protivnika Rudan Labin s čak 13 pogodaka razlike - 31:18 (15:8).




U 8. kolu Lige za ostanak rukometaši Sesveta uvjerljivo su pobijedili momčad Rudana iz Labina kojim i je ove sezone zadavao podsta muka i dva puta ih pobijedio  i u Sesvetama i u Labinu.  U silovitom otvaranju susreta Sesvete su od 2:2 nevjerojatnom serijom 5:0 pobjegle na razliku s kojom su mogli lako kontrolirati zbivanja u prvom dijelu. Kako gosti nisu ni jednog trenutka mogli povezati dva pogotka za redom na predahu je bilo velikih 15:8 za Sesvete.


Uspjeli su domaćini i u nastavku, iako oslabljeni za mnogo važnih igrača, održati visoki ritam i ne dopustiti Labinjanima povratak u susret. U završnici ogleda opet su imali veliku seriju od sedam pogodaka za redom i Rudan je doživio izuzetno težak poraz koji ga dovodi u vrlo nezahvalnu situaciju kada je ostanak u pitanju.


Nisu gosti tako slaba ekipa kao što prikazuje rezultat i nisu došli demotivirani. Potpuno suprotno, no dogodilo se nešto nestvarno ovog vikenda u Sesvetama. Nogometaši su "razmontirali" Hajduk s 4:1, rukometašice dva sata prije svojih muških kolega izluđivale su prije svega Zlatka Saračevića na klupi Podravke koji nije mogao vjerovati da njegova ekipa internacionalnih profesionalki može s izuzetno motiviranim Sesvećankama imati tako velikih problema. Slično se dogodilo i u dvorani Jelkovec. Već uoči samog početka ovog značajnog dvoboja vidjela se vatra, ma oganj u očima naših igrača. Ne znamo kako, ali Davor Dominiković, čini nam se ovako sa strane, imao je tu presudnu ulogu motivacije, a kad su igrači izaši na teren vidjelo se da žele "krv, suze i znoj" na parketu. Takav ih je zanos vodio do kraja utakmice i u takvom izdanju kakvo još nisu bili pokazali ove sezone, te u fantastičnom ozračju podrške navijača, najboljem do sad u Jelkovcu, rezultat i nije mogao biti drugačiji. 


Cilj je ostvaren, Sesvećani su sada drugi, ostanak u ligi je gotovo siguran sve čestitke na sjajnoj utakmici.  


A sjajni su bili svi i teško je nekog posebno izdvojiti. No svakako treba reći da je na golu briljirao Ivan Panjan koji je gostujućim napadačima naprosto zaključao vrata tako da su ostali na 18 golova, a u drugom poluvremenu postigli su tek njih pet. Najbolji strijelci bili su: Krešimir Krešić sa šest, te s po pet pogodaka Toni Ezgeta i Darko Mršić. 


MRK Sesvete:

Matej Mudrinjak, Ivan Panjan; Marko Mihaljević 1, Mislav Šuker, Marko Šehić 3, Toni Ezgeta 5, Lovro Šprem, Mislav Perković 3, Nikola Mirosavljević, Marko Jurakić 4, Nikola Jelovčić 1, Ivan Karlo Kuraja 1, Darko Mršić 5 (4), Krešimir Krešić 6, Domagoj Potnar i Davor Gavrić 2 (1).


Trener: Davor Dominiković



Rezultati nepotpunog kola:





Tablica:





Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account