Rukometašice sumirale još jednu dobru sezonu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.6.2018. 11:08:27
Rukometašice sumirale još jednu dobru sezonu

Foto: Sesvete danas, arhiva

RK Sesvete sumirao je završenu sezonu, te je zaključeno da je u odnosu na uvjete sezona bila uspješna.


Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini RK Sesvete – Agroproteinka ponajviše riječi je bilo, logično, o prvoligaškoj ekipi, od pet pogona koliko ih klub sada ima u raznim uzrastima. Nakon što je krajem prošle sezone gotovo cijela prva postava igračica otišla iz kluba, nastao je veliki problem, jer su tih šest – sedam igračica bile većinom nositeljice igre. Ostalo ih je nekoliko iz prve postave, pa se klub morao osloniti na svoje mlađe članice koje su ionako već kucale na vrata prve ekipe. 


„Odlučili smo krenuti s tim mladim curama ne očekujući pri tom neko čudo. Stoga su početni porazi bili nešto od čega nismo mogli pobjeći, ali i dobra škola. Zahvaljujući treneru Jelčiću, a koji je opet zahvalio trenerima i trenericama nižih selekcija, te samim djevojkama, ubrzo smo konsolidirali ekipu i u konačnici zauzeli šesto mjesto što je ipak gornja polovica tablice, pa to smatramo uspjehom”, izjavio nam je tajnik kluba Mato Vidović. 


Za slijedeću sezonu u klub ne namjeravaju dovoditi pojačanja u vidu igračica sa strane, jer ionako financijski nisu u sjajnom položaju, nego se namjeravaju osloniti na vlastite snage. 


„Pa naš je ženski rukomet,  na relativno niskim granama što se vidi po rezultatima reprezentacije. Dok je u muškom situacija, rekao bih, dobra, mi mučimo brige s financijama, pa se to odražava i na kvaliteti. Nema tu velike pameti, to je tako. Najviše novaca dobivamo od Grada, a tu je i naš sponzor Agroproteinka koji u okviru vlastitih mogućnosti daje nam maksimum pomoći”, kazuje Vidović.


I doista, ako gledamo najbolje europske lige i reprezentacije ženskog rukometa, vidi se količina ulaganja.  Sesvećanke igraju u prvoj ligi, automatski bi prema tome trebale biti profesionalne igračice, dakle igranje rukometa trebao bi im biti posao, no to nije tako, sugeriramo Vidoviću priču o plaćama.


„Ma kakvi, po toga na žalost nema u Hrvatskoj, osim u prve dvije najbolje ekipe i zbog toga one i jesu nedodirljive, mi to ne možemo”, kaže nam tajnik RK Sesvete i stoga je titula državnih prvakinja uglavnom rezervirana za Podravka – Vegetu i eventualno Lokomotivu, još dvije ekipe se trude pokušati im pomrsiti račune, a ostalima što ostane. Ako tako gledamo, Sesvećanke s potpuno mladim i neiskusnim igračicama uzimaju na kraju šesto mjesto, pa je to realno golem uspjeh. 


A u budućnosti bi moglo biti još dobrih uspjeha, jer i mlađe selekcije igraju jako dobro, te često pobjeđuju i osvajaju prva mjesta. 


U skromnim prostorijama kluba više nema mjesta za veliki broj pehara koje su kroz svoju povijest osvajale sesvetske rukometašice svih uzrasta.



U klubu sada u svim dobnim skupinama ima 230 igračica u dvije seniorske ekipe (prva i treća liga), četiri natjecateljske ekipe različitih uzrasta i škola rukometa u pet osnovnih škola. 


Na mnogim turnirima mlađe selekcije osvajale imale su mnoge uspjehe, pa su tako u Cerni mlade sesvetske rukometašice osvojile prvo mjesto, na turniru u Bosanskoj Dubici dvije ekipe Sesveta, svaka u svojoj kategoriji osvajaju prva mjesta, ekipa godišta 2002. i 2003. godište sudjelovali su u Nikšiću na međunarodnom turniru Crne Gore gdje u jakoj konkurenciji osvajaju turnir, a bilo je i prije mnogih turnira također s uspjesima. 


Za kraj tajnik Mato Vidović vraćajući se u razgovoru na prvu ekipu posebno je istaknuo kapetanicu Ines Lisjak, Luciju Perajicu i Anu Anđelić koje su iskazale svoj potencijal kroz prvenstvo, te spomenuo dvije mlađe od kojih se puno očekuje: Doru Lukić i Luciju Bešen, a koje su članice hrvatske juniorske reprezentacije.  Imajući u vidu sve rečeno i aktualnu situaciju, uspjeh u narednoj sezoni bio bi pokušati zaprijetiti najboljim i najbogatiji ekipama, a to znači doći na domak do njih odnosno pokušati zauzeti četvrto mjesto.  Uz to, u klubu se nadaju da će ih i Sesvećani malo bolje podržati, te da će naredne sezone na utakmicama biti malo više navijača, tim više što se ulaznice ne naplaćuju.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account