Rukometašima MRK Sesvete nakon korone i samoizolacije počinju pripreme.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.8.2020. 11:43:28
Rukometašima MRK Sesvete nakon korone i samoizolacije počinju pripreme.

Foto: Sesvete danas, arhiva

Prvim danom kolovoza na početku priprema nekoliko igrača oboljelo je od Covida-19, a cijeli tim je završio u samoizlolaciji.



Početkom kolovoza započele su prema planu pripreme sesvetskih rukometaša za novu sezonu u najvišem hrvatskom rukometnom rangu, Premijer ligi. No, već prvog dana doznalo se da je jedan igrač zaražen koronavirusom kojeg je navodno pokupio negdje na obali i on je morao na kućno liječenje, a svi ostalim koji su bili tog dana na treningu morali su u samoizolaciju. Ispostavilo se da je virus prenešen na još trojicu igrača koji su potom liječeni kod kuće, a i njihovi kontakti su morali u samoizolaciju. 


Od danas izlazi dvotjedna samoizolacija i svi oni koji su negativni na testu odnosno nisu razvili bolest, danas će se ponovo okupiti na drugom početku priprema. 


"Sreća u nesreći je da se to dogodilo relativno rano. Sutra izlazimo iz samoizolacije i u biti krećemo ispočetka. Okupili smo se na početku mjeseca, tek smo obavili testiranja i onaj početni dio kada smo saznali za pozitivne testove. Sada treba krenuti ispočetka. Neće biti lako, treba izbjegavati izlaske, rođendane i veća okupljanja, ali opet sve su to mladi dečki", izjavio je jučer Sportnetu trener Sesvećana Silvijo Ivandija.


Uz treninge bit će odigrane i pripremne utakmice, a od deset planiranih susreta četiri su morala biti otkazana, protiv dvaju europskih prvaka (PPD Zagreba i Celja) te dva susreta protiv RK Maribora.


Prvi pripremni susret na rasporedu je 28. kolovoza kada se igra s MRK Metalcem, a zatim slijede susreti protiv Zameta (2.9.), Metalca (9.9.) i Varaždina (12.9.). Protiv viceprvaka Hrvatske, našičkog Nexea, Sesvećani će, ako bude sve uredu, igrati u srijedu, 16. rujna, a zadnji test će biti protiv Kaštela 20. rujna.


Planirani početak Paket24 Premijer lige je 26. rujna,no o tome još nije donijeta konačna potvrda Hrvatskog rukometnog saveza.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account