Rukometni klub Sesvete Agroproteinka rasadnik talenata za reprezentaciju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2021. 9:50:51
Rukometni klub Sesvete Agroproteinka rasadnik talenata za reprezentaciju

Foto: Hrvatski rukometni savez - juniorska reprezentacija

Rukometni klub Sesvete Agroproteinka pravi je vrt rukometnih talenata mladih djevojaka od kojih mnoge završe u reprezentacijama, ali i  u drugim bogatijim klubovima.



Ženska seniorska, juniorska i kadetska reprezentacija Hrvatske okupile su se u ponedjeljak na tzv. Nacionalnom tjednu, kako bi izbornici mogli vidjeti s kime i čime raspolažu. 


A na okupljanjima se moglo vidjeti mnogo sesvetskih lica. Prije svih Lucija Bešen, izvrsna vratarka, danas na golu Lokomotive, a ponikla je i branila u Sesvetama. Tu je i Ines Lisjak, koja je odigrala puno dobrih utakmica u dresu Sesveta. I prije smo imali reprezentativke, primjerice Doru Lukić koja je, na žalost, premlada okončala svoju igračku karijeru iako su joj predviđali blistavu rukometnu budućnost.


U juniorskoj selekciji bilo je i ranije igračica Sesveta, a za ovu prozivku na popisu izbornice Adrijane Prosenjak nalaze se: Mia Brkić, Lucija Krezo i Lucija Cvitanović.


Za najmlađu selekciju, kadetsku reprezentaciju na popis su iz sesvetskog kluba došle: Lea Zetović, Katja Marić, Lana Jurina, Nika Gavrilović i Lara Zovko kao pričuvna.


Ovih osam mladih Sesvećanki koje su pozvane u juniorsku i kadetsku reprezentaciju uz  pokoju tek nešto stariju igračicu, čine osnovu današnje seniorske ekipe RK Sesvete Agroproteinka. I to je ono o čemu često pričamo i pišemo, tako mlade Sesvećanke uspijevaju se ravnopravno nositi s osjetno starijim (pa i fizički jačim) igračicama iz naše prve lige. To je ta snaga kluba koji je po mladim igračicama možda i vodeći ili među vodećim klubovima u Hrvatskoj.


Na žalost, od ovih mladih cura uskoro će (za koju godinu)  dio njih otići u bogatije klubove, gdje se igranje dobro plaća, a Sesvete će ponovo rudariti u potrazi za novim talentima, kojih, srećom ovdje ima.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account