Sesvete uvjerljivo bolje od Karlovca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2018. 23:19:02
Sesvete uvjerljivo bolje od Karlovca

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U gimnazijskoj sportskoj dvorani u utorak navečer MRK Sesvete – HRK Karlovac 35:27 (17:12).


Treće kolo Lige za ostanak otvorile su Sesvete koje su u svojoj dvorani ugostile Karlovac. Igrači Sesveta upisali su uvjerljivu pobjedu (35:27) i time ostavili Karlovac na pretposljednjoj poziciji.


Iako je u samom startu u prednosti bio Karlovac, Sesvete su uz dva gola Leona Strbada preuzele vodstvo. Nadovezali su se na to Matej Semren i Lovro Šprem te u desetoj minuti odveli domaćina na 6:3. Osam minuta je bio Karlovac bez pogotka, a napokon put do protivničke mreže pronalazi Ivan Šnajder za 4:6. No, Karlovac nije mogao dugo držati kakav, takav priključak i Sesvete su dobrom igrom u obrani ponovno povećale prednost. Do kraja poluvremena domaća momčad na semaforu je imala +5.


Sesvetama je trebalo samo deset minuta nastavka da potpuno nadigraju Karlovac. Gotovo svaki napad je bio realiziran, a u 40. minuti Strbad postavlja +10 (27:17). Do kraja susreta nije bilo velikih promjena, a gostujući igrači su do isteka 60. minute tek smanjili zaostatak na 27:35.


Sesvete je do slavlja vodio Leon Strbad s osam pogodaka, pet je zabio Matej Semren, a na vratima je Matej Mudrinjak sakupio osam obrana. Ivan Šnajder zabio je sedam za Karlovac, a Denis Karić obranio je sedam lopti.


Ovom pobjedom Sesvećani su došli na drugu poziciju na tablici, međeutim u srijedu na večer igraju se dvije preostale utakmice. Ozirom da do sad drugoplasirani Umag na svom terenu dočekuje Metalac, najslabiju ekipu lige, slobodno se može očekivati njihova pobjeda i povratak Umaga na drugo mjesto. 

Za Sesvećane je manje važno hoće li na tablici Lige za opstanak biti drugi ili treći, najvažniji cilj je ostati u elitnom rangu, što će, ako je suditi po večeranjem izdanju i ostvariti. No, do kraja prvenstva je još sedam kola.  U slijedećem kolu u subotu, 14. travnja rukometaši Sesveta gostuju u Rijeci kod vodeće ekipe Lige Zameta. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2018. 17:56:05

Create Account