Susjedski susret Sesveta i Dugog Sela pripao rukometašicama Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.2.2020. 12:04:14
Susjedski susret Sesveta i Dugog Sela pripao rukometašicama Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 16. kolu 1. Hrvatske rukometne lige za žene rukometašice Sesveta pobijedile susjede iz Dugog Sela s 26:20 (11:12).



Dugo su se domaće mučile s nominalno slabijim protivnicama, što nije čudno, jer nakon potonuća u prošlom kolu protiv najslabije ekipe lige, trebalo je smoći psihološke snage dokazati da je kvaliteta ipak značajno na strani Sesvećanki. 


Do polovice prvog poluvremena vodile su gošće, pa su se potom smjenjivale u vodstvu, da bi se na odmor otišlo s minimalnom prednosti Dugoselki. U nastavku u početku slična slika. Gošće  bi povele, naše izjednačile dok konačno nisu posložile redove i zaigrale kako znaju, a čini se da kondicijski sabije gošće nisu ih više mogle pratiti. Poslijednjih 15. minuta dominacija Sesveta i povećavanje razlike da bi najveća iznosila na kraju, plus šest. 

Najefikasnije u sesvetskoj ekipi bile su Lara Burić  Ana Anđelić s po 4 pogotka. 


Dodajmo da se nakon odlaska Lucije Bešen dogodio problem s vratarkama, no u ovoj utakmici priliku je dobila Lea Zetović koja ju je i iskoristila te se s 8 obrana za sada prometnula u prvu vratarku ekipe. 


RK Sesvete Agroproteinka i nadalje čvrsto drži petu poziciju što pokazuje da je naš klub u vrhu hrvatskog ženskog rukometa.



RK Sesvete Agroproteinka: Petra Lovrenčević, Lea Zetović 8 obrana;   lena Matijaš 2 (2), Bernarda Čalušić 3, Mia Tupek, Mihaela Bešen, Petra Dičak 3,  Lara Burić 4,  Lucija Cvitanović,  Valentina Derežić 2 (1),  Mia Brkić,  Dora Lukić 2,  Ana Andelić 4,  Ana Pehar 3, Tara Tanita Kocijan i Ines Lisjak 2


Trener: Nikola Škorić

Rezultati kola:


Tablica:




Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 11:33:29

Create Account