U nastavku sezone rukometaši Sesveta uvjerljivi protiv Gorice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.2.2019. 20:37:52
U nastavku sezone rukometaši Sesveta uvjerljivi protiv Gorice

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ovog je vikenda odigrano 13. kolo, odnosno prvo kolo nastavka rukometne Premijer lige. Rukometaši Sesveta gimnazijsku sportsku dvoranu zamijenili su dvoranom u Jelkovcu koja će od sad biti njihov domaći teren. Pobijeđena je gorica 35:24 (16:10). Utakmicu je pratio i Lino Červar.



U 13. kolu Premijer lige rukometaši Sesveta uvjerljivo su pobijedili najslabiju momčad lige Goricu s 35:24. To što su Goričani posljednji na tablici ne znači da nisu momčad za respekt, jer svaka momčad tog ranga itekako zna igrati rukomet, a što je bilo vidljivo iz nekoliko poteza gostiju dostojnih velikih rukometnih nadmetanja. No, to im nije bilo dovoljno da iole ugroze raspoložene domaćine koji su s puno žara krenuli u nastavak prvenstva sa svojim novim terenom i punim gledalištem.


Jedino vodstvo gostiju bilo je na samom početku utakmice 2-3 i 3-4, no naši dečki tada preuzimaju igru pod svoje i više nije bilo upitno tko je bolji i tko će pobijediti. Pred sam kraj utakmice bilo je i 13 pogodaka razlike.


Obrana je izgledala jako dobro, a napad je bio gotovo pa savršen. Čak 14 igrača upisalo se u listu strijelaca, čak i vratar Ivan Panjan. 


Osim dobre obrane, veseli i da je igra u napadu bila na visokoj razini te činjenica da se čak 14 igrača upisalo u listu strijelaca (uključujući i vratara Ivana Panjana). Najbolji strijelac utakmice bio je Leon Strbad s 8 postignutih golova od čega 6 iz sedmeraca sa sto postotnim učinkom, te Marko Šehić postigavši pet pogodaka. 


Sesvetski muški rukometni klub promijenio je svoje sjedište, pa će tako od sad svoje utakmice igrati u sportskoj dvorani Jelkovec. "Već smo neko vrijeme u razmišljanjima o preseljenju što smo sad i ostvarili. Pa prije svega ovo je najnovija sportska dvorana u Sesvetama izgrađena prema suvremenim standardima što prije svega gledateljima daje veću komociju, ima više mjesta, svjetlija je, ali tu imamo i mi svoj ured i možemo djelotvornije raditi", rekao nam je nakon utakmice Josip Ćurković, predsjednik MRK-a Sesvete koji je ugostio našeg izbornika Linu Červara uz kojega je bio i naš Sesvećan, rukometaš svjetskog glasa Igor Vori, danas direktor naše rukometne reprezentacije. Vori je čest gost utakmica sesvetskih rukometaša na domaćem terenu, a i Červar je više puta dolazio u Sesvete, pogotovo od kako je njegov prvi pomoćnik u reprezentaciji Davor Dominiković preuzeo trenerske uzde Sesvećana. 



Na slici s lijeva: Ivica Udovičić (direktor nacionalnih selekcija HRS-a), Predsjednik kluba Josip Ćurković s LInom Červarom i Igorom Vorijem



Nakon ove utakmice Sesvete su i nadalje na petom mjestu s 14 bodova, bodom manje od Rudana iz Labina. U narednom kolu slijedi gostovanje u Vinkovcima protiv Spačve


MRK Sesvete: Ivan Panjan 1, Matej Mudrinjak; Neven Grgurić 2, Mislav Šuker 1, Marko Mihaljević 2, Marko Šehić 5, Toni Ezgeta 3, Mislav Perković 1, Nikola Mirosavljević 3, Patrik Gramnjak 1, Marko Jurakić, Vito Bahtijarević 2, Darko Mršić 3, David Kocen 2, Krešimir Krešić 1, Leon Strbad 8.


Trener: Davor Dominiković


Tablica




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account