Uvjerljiva pobjeda Nexea u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.10.2021. 9:44:05
Uvjerljiva pobjeda Nexea u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U odgođenom susretu 3. kola Paket24 Premijer lige, rukometaši Nexea ostvarili su uvjerljivu i visoku pobjedu protiv Sesveta u Jelkovcu od 41:26 (21:11).



Rukometaši Sesveta počeli su vrlo hrabro i borbeno i do 10. minute u četiri navrata imali su čak i po pogodak prednosti. No, tada gosti ubacuju u višu brzinu i svode stvari na terenu na očekivanu sliku koja je govorila tko je gazda na terenu. Do sredine poluvremena još su Sesvećani držali priključak na -2, međutim, tada kreće serija Jaganjca i drugih našičkih strijelaca.


Na poluvremenu - 10, na kraju - 15, možda i prevelika razlika, no nitko niti nije očekivao pobjedu protiv momčadi iz europskih natjecanja. Doduše, prošle sezone Sesvete su iznenadile Nexe, ali samo zato što su tada igrači iz Našica teško bili podcijenili domaće i vrlo nonšalantno ušli u utakmicu, što ovaj put nije bilo slučaj, a što se može iščitati iz Tamšeove izjave nakon utakmice.


Najefikasniji u redovima Sesveta bio je bivši igrač Nexea Ivan Dumenčić postigavši 5 pogodaka, a po 4 su postigli Darko Krndelj i Krešimir Krešić


Izjave nakon utakmice:


Silvio Ivandija, trener MRK Sesvete


Nexe je danas pokazao svu svoju kvalitetu, igrali su i više od 100 posto, jer očito da ih je ono lanjsko iskustvo kad smo ih ovdje dobili dodatno uozbiljilo. Ovo nam je škola, a i nedostaju nam trojica igrača, Žaja, Papić i Štrković, tako da čekamo da se kompletiramo. Također izmorila nas je prošla utakmica s Varaždinom nakon koje smo imali pauzu tek 48 sati, a Nexe od petka, pa je očito da nas je taj umor malo dočekao, jer nismo u obrani parirali kako smo očekivali. sad nam dolazi Dubrovnik, igramo na domaćem terenu, trebamo to odraditi na najbolji mogući način i pobijediti.


Danijel Vusić, igrač MRK Sesvete


JAko smo razočarani nismo očekivali da ćemo izgubiti baš s tolikom razlikom, očekivalo se puno od nas, nismo to ispunili i nadamo se da će biti bolje. Imali smo težak tjedan, u nedjelju teška utakmica s Varaždinom, sada nakon par dana protiv Nexea, a u nedjelju nam dolazi Dubrovnik. Moramo se dobro pripremiti, moramo se dići nekako i preboljeti voaj težak poraz, no nadajmo se da će biti bolje.



Branko Tamše, trener RK Nexe


MA nije ta pobjeda bila tak laka i došla tek tako kako sada izgleda rezultat. Prošle sezone smo se opekli u Sesvetama i doista smo se za ovu utakmicu pripremili maksimalno, mislim da su dečki pokazali od 12. - 13.  minute na dalje kako i što znamo. Stvarno smo odigrali jedan lijep i brz rukomet, prezentirali smo ono što znamo. JAko sam sretan da smo publici u ZAgrebu prikazali da znamo igrati lijep rukomet, a zbog toga se i dolazi na treninge. Čestitam svojoj ekipi na prezentaciji onoga što smo prikazali, a isto tako bih čestitao ekipi Sesveta na sportskoj i fer borbi.


Moreno Car, vratar RK Nexe


Današnju utakmicu ocjenjujem s čistom peticom što se tiče našeg zalaganja. Rekli smo prije početka utakmice da idemo danas 100 posto, da se idemo pripremiti za ono što nas očekuje sljedeći utorak, a to je Europa. Ova današnja utakmica i nadolazeća u subotu će nam dobro poslužiti da se što bolje možemo pripremiti za narednu utakmicu EHF-a. Iako je razlika u klasi između na o ostalih klubova (osim PPD-a), evidentna imamo snažnu želju da igramo domaću ligu i u svaku ćemo utakmicu ulaziti sa 100 posto da pobijedimo i da jednog dana onda protiv najvećeg domaćeg rivala odigramo što bolju utakmicu sa Zagrebom.



Sesvete: Filip Perić (5), Stipe Purić (2); Darko Krndelj 4 (1), Josip Topić 1, Zlatko Raužan, Ivan Čulo, Leon Strbad, Ivan Dumenčić 5, Danijel Vusić 3, Jakov Neralić 1, Mislav Šuker 2, Krešimir Krešić 4, Davor Gavrić 1, David Štrković, Patrik Hršak 3 i Nikola Finek 2


Trener: Silvio Ivandija





Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account