Velika pobjeda MRK Sesvete nad liderom Umagom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.4.2018. 9:08:16
Velika pobjeda MRK Sesvete nad liderom Umagom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 5. kolu Lige za ostanak u subotu je MRK Sesvete u gimnazijkoj sportskoj dvorani pobijedio vodećeg na tablici RK Umag s 30:26


Bila je to velika borba u kojoj su Sesvećani željeli pokazati da se mogu nositi i s tako kvalitetnim prvoligašima kao što su Umažani, te da mogu ostvariti nove bodove kojima će utemeljiti ostanak u elitnom hrvatskom rukometnom rangu u kojem se natjeću prvu sezonu.


I ne samo da su se ravnopravno nosili s protivnikom, nego su i rezultatski i igrom bili bolji. Vodili su gotovo cijeli susret, no u drugom dijelu drugog poluvremena gosti su smanjili zaostatak i uspjeli izjednačiti na 24:24. Prijelomni trenutak u tom dijelu bila je fenomenalna obrana sedmerca našeg golmana Mudrinjaka koji je spriječio vodstvo gostiju, što je imalo veliki pozitivni psihološki utjecaj na našu momčad, te negativnu na goste. 


Do kraja rukometaši Umaga postigli su još samo dva pogotka, a naši nižu napade i pogotke, te s novih šest golova u protivničkoj mreži postižu konačni rezultat 30:26.


Umag je ostao na prvom mjestu tablice, no kako je Zamet u gostima u Karlovcu iznenađujuće izgubio od domaćih 30:25, tako su Sesvete došle na drugo mjesto i sa 17 bodova, vjerujemo, ispunile ovogodišnji cilj, a to je ostanak u Premijer ligi.


U slijedećem kolu naredne subote, 28. travnja Sesvećani su ponovno domaćini kad ugošćuju Goricu koja je s 35:26 pobijedila posljednje Metalca, od naredne sezone sigurnog drugoligaša. Gorica ima tek bod manje od Sesveta i bit će to još jedna igra na nož, pa vjerujemo kako će navijača biti više od jedva stotinjak koliko ih je bilo jučer.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.5.2018. 17:56:05

Create Account