Roland Garros: Pobjede Čilića i Ćorića

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 29.5.2017. 17:14:09
Roland Garros: Pobjede Čilića i Ćorića

Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić plasirali su se u 2. kolo Roland Garrosa, Čilić koji je postavljen za sedmog nositelja u 1. je kolu s uvjerljivih 6-3, 6-3, 6-3 nadigrao Latvijca Ernestsa Gulbisa, dok je Ćorić sa 7-6 (5), 6-3, 6-2 bio bolji od Francuza Mathiasa Bourguea.


Čilić je do treće pobjede u četvrtom dvoboju protiv talentiranog Latvijca koji je posljednjih godina izgubio renking zbog brojnih ozljeda stigao za 101 minutu. Tijekom čitavog dvoboja naš najbolji igrač nije suparniku dopustio niti jednu "break-loptu" uz odličnu igru nakon ubačenog prvog servisa. Čilić je osvojio 36 od 39 poena igranih na njegov prvi početni udarac. S druge strane, Čilić je oduzimao servis Gulbisu upravo u najboljim trenucima, u prvom i trećem setu jedini "break" ostvarivao je u šestim igrama, dok je u drugom dva puta oduzeo servis Gulbisu. Prvi put u petom gemu za vodstvo 3-2, a onda i u devetom čime je okončao tu dionicu igre u svoju korist.

Čilić će u 2. kolu igrati protiv pobjendika susreta između Rusa Konstantina Kravčuka i Argentinca Federica Delbonisa.


Borna Ćorić je protiv 23-godišnjeg Bourguea, trenutačno 156. igrača svijeta, do pobjede stigao nakon dva sata i 27 minuta igre. Prvi je set bio neizvjestan, niti jedan igrač nije pokleknuo na svom početnom udarcu iako je Ćorić osigurao tri, a Bourgue jednu "break-loptu", pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". U odlučujućoj igri Ćorić je bio u stalnoj prednosti i na kraju ju dobio sa 7-5. U šestoj igri drugog seta Ćorić je napokon "slomio" servis Bourguea i poveo 4-2 te na kraju dobio tu dionicu sa 6-3. Treći je set praktički bio formalnost, Ćorić je još dva puta oduzeo servis Bourgueu i uvjerljivo okončao dvoboj.

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Amerikanca Stevea Johnsona.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.5.2022. 15:38:10

Create Account