Wimbledon - Petra Martić prošla u 2. kolo, Ćorić izgubio

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 4.7.2017. 22:52:19
Wimbledon - Petra Martić prošla u 2. kolo, Ćorić izgubio

Foto: EPA/GERRY PENNY EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Nakon odličnog nastupa u kvalifikacijama, hrvatska tenisačica Petra Martić je preskočila i prvu prepreku u glavnom dijelu trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona dok je Borna Ćorić završio je nastup u 1. kolu Wimbledona izgubivši od  Amerikanca Ryana Harrisona.


Martić je u susretu 1. kola nakon dva sata i 37 minuta igre pobijedila 20. nositeljicu Australku Dariju Gavrilovu 6-4, 2-6, 10-8.

Martić je Wimbledonu zaigrala po prvi put nakon 2014. godine kada je ispala u 1. kolu. Ovoga puta uspjela je preskočiti prvu prepreku, plasiravši se u 2. kolo gdje je zadnji put bila 2013. godine kada je u All England Clubu ostvarila i najbolji rezultat stigavši do trećeg kola.

Hrvatska tenisačica je odigrala sjajno prvi set, vrlo slabo drugi, ali se u trećem ponovo probudila i nakon velike drame stigla do pobjede.

Nakon izjednačenog otvaranja meča, 26-godišnja Splićanka je prva dočekala priliku za break i odmah je iskoristila. Kod 2-2 je oduzela servis suparnici za vodstvo 3-2. Nažalost, već u idućoj igri 23-godišnja Ruskinja koja je 2015. uzela australsko državljanstvo, je uzvratila poravnavši rezultat na 3-3. No, uslijedio je novi 'break' i nova prednost hrvatske tenisačice. Martić je do kraja set mirno obranila svoj servis i nakon 44 minute dobila prvi set 6-4.

U drugom setu Martić je kod rezultata 1-1 imala novu break loptu, ali je nije uspjela iskoristiti. No, Gavrilova je iskoristila svoju priliku i kod vodstva 3-2 načinila je prvi break, a kod rezultata 5-2 i drugi break za 6-2 i 1-1 u setovima.

Na otvaranju odlučujućeg, trećeg seta Gavrilova je povela 1-0 što je bio njezin peti osvojeni gem u nizu. Martić je na sjajan način prekinula 'crnu seriju'. Izjednačila je na 1-1, a potom svojoj suparnici oduzela servis. Njezina prednost je kratko trajala, jer je 21. tenisačica svijeta uzvratila breakom za 2-2.

Australka je kod vodstva 4-3 došla do nove dvije break lopte, ali je Martić odigrala odlično spasivši gem, a time i vjerojatno meč. Do rezultata 8-8 obje su tenisačice držale svoj servis, a onda je uslijedio najljepši gem meča. Trajao je čak 15 minuta, a srećom, otišao je na stranu naše igračice. Tijekom gema vidjeli smo osam izjednačenja i četiri propuštene break lopte. No, Petra je iskoristila petu loptu za obrat, povela 9-8, a potom mirno odservirala za pobjedu nakon dva i pol sata igre.

U drugom kolu Martić će igrati protiv pobjednice dvoboja između Japanke Rise Ozaki i Čehinje Denise Alertove.


Drugu godinu zaredom Borna Ćorić završio je nastup u 1. kolu Wimbledona, gdje ga je u u utorak sa 7-6 (4), 6-4, 7-6 (6) pobijedio Amerikanac Ryan Harrison (ATP - 41.).

Ćorić je samo u premijernom wimbledonskom nastupu uspio proći prvu prepreku, a porazom od Harrisona još je jednom dokazao da još uvijek nije pronašao način kako se nositi sa suparnicima na travnatoj podlozi.

Naš je reprezentativac propustio osvojiti prvi set u kojem je vodio 5-3, ali nije došao do set-lopte. Harrison je prvi set osvojio u tie-breaku, a za osvajanje druge dionice ključno je bilo oduzimanje Ćorićevog servisa u sedmom gemu. Amerikanac je do trećeg 'breaka' u meču stigao u petom gemu trećeg seta.

Borna Ćorić, poznat po svom borbenom duhu, pokušao je preokrenuti dvoboj. Spasio je meč-loptu u devetom gemu, a potom oduzeo servis Harrisonu za izjednačenje na 5-5. Treći set je odlučen u 'tie-breaku' u kojem je 20-godišnji Zagrepčanin poveo 4-2, ali nije uspio doći do set-lopte. Kod 5-6 je spasio i drugu meč-loptu, ali su sljedeća dva poena otišla na stranu američkog tenisača koji je na taj način treći put u karijeri izborio nastup u drugom kolu Wimbledona, gdje će mu suparnik biti Čeh Tomaš Berdych.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.5.2022. 15:38:10

Create Account