WTA / ATP Rim: Kraj za Lučić Baroni, Čilić u četvrtfinalu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 18.5.2017. 15:10:28
WTA / ATP Rim: Kraj za Lučić Baroni, Čilić u četvrtfinalu

Foto: HINA/ Cesare GRASSELLI/ ua

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučićč Baroni (WTA-22.) završila je svoj nastup na teniskom WTA turniru u Rimu gdje je u trećem kolu bolja od nje bila Estonka Anett Kontaveit (WTA-68.) sa 6-1, 6-1 nakon manje od sat vremena igre. 


Estonki, koja je u srijedu porazila prvu tenisačicu svijeta Njemicu Angelique Kerber, bilo je potrebno samo dvadeset minuta da dobije prvi set protiv Lučić Baroni. U meču je Estonka servirala tri asa, osvojila je 81 posto poena na prvom servisu, a 73 posto na drugom, dok je hrvatska tenisačica imala 57 posto, odnosno 28 posto realizacije na prvom i drugom servisu. 

Kontaveit je u meču osvojila ukupno 65 poena, a Lučić Baroni 35. 

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.


Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u ćetvrtak u četvrtfinale teniskog ATP turnira nakon što je sa 6-3, 6-4 pobijedio Belgijanca David Goffina poslije sat i pol igre.

Čilić je u meču servirao sedam aseva, osvojio je 77 posto poena na prvom servisu, a 65 posto na drugom, suparniku je tri puta uzimao servis, a svoj je izgubio samo jednom.

Ovo je bio peti međusobni ogled između Goffina, desetog tenisača svijeta, i Čilića koji je osmi na ATP listi, i druga pobjeda hrvatskog tenisača.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Švicarca Stana Wawrinke i Amerikanca Johna Isnera. 


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.5.2022. 15:38:10

Create Account