3. Dani Grgoševića: Održan Susret zborova glazbenih škola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.5.2018. 10:16:23
3. Dani Grgoševića: Održan Susret zborova glazbenih škola

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U sklopu manifestacije sesvetske glazbene škole 3. Dani Grgoševića, u petak navečer u sesvetskom Pastoralnom centru  održan je susret zborova glazbenih škola.


Na sinoćnjoj prekrasnoj glazbenoj večeri sudjelovala su dva zbora Glazbene škole Zlatka Grgoševića i zbor Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba, dok je najavljeni zbor Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka u posljednji trenutak morao otkazati dolazak u Sesvete.


Na početku večeri ravnateljica škole Ljerka Pašalić pozdravila je sve nazočne zahvaljujući na dolasku pri tom izražavajući nadu i htijenje da na godinu ovaj susret preraste u veći događaj s brojnijim sudionicima.


U programu prvo je nastupio Dječji zbor GŠ Zlatka Grgoševića otpjevavši uz ravnanje Renate Matus i klavirsku pratnju Ane Glasnović All things Bright and Beatiful i Ave Mariju.


Gosti iz Zagreba, Komorni zbor GŠ Pavla Markovca otpjevali su: Leti golubi, Deposuit potentes, Leatanimi in Domino i uvijek atraktivnu Oh happy day. Dirigent je bio Vinko Karmelić uz klavirsku pratnju Vlatke Peko Fureš i u posljednjoj skladbi posebno atraktivno je zvučao ritam Luke Glavendekića na posebnom bubnju – boksu. 


Mješoviti glazbeni zbor GŠ Zlatka Grgoševića pod ravnanjem Ivana Javora izveo je Duganovu Molitvu, Locus iste i Jesus bleibt meine Freunde uz orguljašku pratnju Ane Glasnović. 


Na poslijetku sva tri zbora ujedinila su snage i zajednički otpjevali skladbu o dječjem zajedništvu Walk together children. Dirigirao je Ivan Javor uz klavirsku pratnju Zorislava Frančiškovića. 


Bila je to prekrasna glazbena večer u kojoj su učenici pokazali svoja glazbena dostignuća na kojima su im doista svi čestitali, kao i njihovim profesorima. Bilo bi jako lijepo da ovakva javna događanja svojim dolaskom podrži više sesvetskih ljubitelja glazbe i kulture, te da to i učenicima i profesorima bude najljepša nagrada na njihov naporni rad kroz godinu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account