AK Sesvete održao akciju "Sigurno u šolu s HAK-om"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2018. 14:16:35
AK Sesvete održao akciju "Sigurno u šolu s HAK-om"

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Auto-klub Sesvete zajedno s Hrvatskim autoklubom organizirao je u subotu dopodne tradicionalnu prometno edukativnu akciju Sigurno u školu s HAK-om.



U provedbu cjelokupnih aktivnosti uključeni su Ministarstvo unutarnjih poslova, Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, Agencija za odgoj i obrazovanje i Grad Zagreb.  Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.   


Djecu su sigurnoj i opreznoj vožnji biciklima i romobilima podučavali stručnjaci Auto kluba Sesvete i prometni policajci, a u kratkom  prigodnom programu nazočne velike i male zabavili su Mali Sesvećani i mladi tamburaši KUD-a Staro Brestje. 


Uz bicikle i romobile vidjeli smo i nova prometala kakvih u prošlogodišnjoj akciji, barem ne na ovom poligonu, još nije bilo, ali napretkom tehnologije i drugi oblici prijevoza uključuju se  u promet, posebice mladih sudionika. Tako su se poneka djeca okušala u vožnji i obilaženju prepreka na hoverboardu koji postaje sve popularniji, iako kinezhiološki stručnjaci nisu time previše sretni, te ipak preporučuju klasična dječja prometala poput bicikala i romobila.


"Ovom akcijom želi se senzibilizirati i upozoriti javnost, a osobito vozače, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom rujna, kada počinje nova školska godina u prometu pojavljuje veliki broj djece koja kreću u školu. Mnoga od njih „novih sudionika u prometu“ po prvi se puta pojavljuju kao samostalni sudionici prometnih zbivanja, koja su za njih novost i predstavljaju potencijalnu opasnost", rekao nam je tom prigodom tajnik AK Sesvete Damir Matacun čiji su kolege zajedno s prometnim policajcima svim malim sudionicima  akcije podijelili prigodne poklone HAK-a. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.2.2024. 11:17:42

Create Account