Akademska godina započela i u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2017. 16:29:18
Akademska godina započela i u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec i Danijela Prusec

Stanovnici istočnog dijela Zagreba dobili su priliku za studiranje u svojoj četvrti. Visoka poslovna škola Zagreb zakupila je prostorije u sesvetskoj gimnaziji, te je jučer malom prigodnom svečanošću započela s izvođenjem nastave. 


Visoka poslovna škola Zagreb s pravom javnosti započela je s izvođenjem svojih studijskih programa i u Sesvetama uvodnim predavanjem za studente prve godine preddiplomskih stručnih studija koje je održano u ponedjeljak 9. listopada. Riječ je preddiplomskom stručnom studiju Marketinga i komunikacija te preddiplomskom stručnom studiju Upravljanje opskrbnim lancima, a u budućnosti je planirano izvođenje svih studijskih programa i u Sesvetama, uključujući i specijalistički diplomski stručni studij. 

Uvodno predavanje riječima dobrodošlice otvorila je Marija Baričević, dipl. iur., članica Upravnog vijeća Visoke poslovne škole Zagreb s pravom javnosti i tajnica visokog učilišta. 

''Današnje uvodno predavanje organizirano je samo za vas, jer ste vi prvi studenti koji studiraju u Sesvetama. Na tome vam čestitamo i na to trebate biti ponosni. Ne samo zato što ste odabrali Visoku poslovnu školu Zagreb za nastavak svog obrazovanja, nego i zato što ste se zajedno s nama usudili biti prvi, prvi koji će studirati u istočnom dijelu grada Zagreba. Vjerujem da ćete time ispisati barem djelić povijesti Sesveta i da ćete za 10 godina s ponosom moći reći da ste vi bili ti koji su utabali put budućim generacijama studenata koje dolaze iza Vas'', istaknula je u svojem obraćanju Baričević. 

Dodala je kako su Sesvete prema brojčanim pokazateljima najveća gradska četvrt, ali i dio metropole kojoj nedostaje odgovarajućih sadržaja poput visokoškolskih institucija čime bi se lokalnom stanovništvu, ali i ljudima iz okolnih mjesta omogućilo obrazovanje u sredini u kojoj žive.

 ''To je prepoznala i time se vodila Uprava Visoke poslovne škole Zagreb kada je donosila odluku o pokretanju svojih studijskih programa u Sesvetama'', naglasila je Baričević, istaknuvši kako put do ovoga trenutka nije bio nimalo lagan. Zahvalila je ravnatelju sesvetske gimnazije Slavku Ivankoviću na domaćinstvu i budućoj suradnji. Potom je predstavila vodstvo VPŠZ-a i nastavnike koji će izvoditi nastavu na studijskim programima. 

Okupljenim studentima riječi dobrodošlice uputio je i dekan dr. sc. Lukša Lulić koji je napomenuo kako studenti u Sesvetama predstavljaju prvu generaciju studenata budućeg Poslovnog Veleučilišta Zagreb, čime je u nepune tri godine njegova mandata provedena uspješna transformacija ove visokoškolske institucije. 

''No, tu ne mislimo stati. Razvijamo se i dalje, horizontalno i vertikalno, kreirajući nove studijske programe koji se temelje na viziji, kreativnosti i koji se ističu kvalitetom nastave, ali i kadra u odnosu na konkurente'', istaknuo je dekan Lulić te poželio studentima puno uspjeha tijekom studija. 

''Uspjeh ne dolazi preko noći, na putu do uspjeha svakodnevno ugrađujemo dio sebe, ali pritom ne smijemo zaboraviti druge oko nas i društvo koje gradimo. A mi smo ovdje da Vam pokažemo da se uspjeh može naučiti'' zaključio je svoj motivirajući govor dekan Lulić. 

Studente je pozdravio i predsjednik Studentskog zbora VPŠZ-a Branimir Pušetić, izvanredni student treće godine preddiplomskog stručnog studija Marketinga i komunikacija, naglasivši ulogu Studentskog zbora u radu i odlučivanju unutar tijela VPŠZ-a. Prisjećajući se svojih početaka, istaknuo je kako je bilo izazovno uskladiti studentske i poslovne obaveze, no uspio je, a kao najbolja potvrda za sve zasluge stigla je i Dekanova nagrada. 

''Budite dovoljno hrabri da upotrijebite svoj glas, dovoljno hrabri da slušate svoje srce i dovoljno jaki da slijedite svoje snove'' poručio je Pušetić svojim novim kolegama i zaželio dobrodošlicu na VPŠZ u luku znanja. 

Druženje vodstva VPŠZ-a i nastavnika s prvom generacijom sesvetskih studenata nastavljeno je u auli Gimnazije Sesvete uz šampanjac i tortu. 



Create Account