Andrej Plenković sinoć na proslavi 29. rođendana sesvetskog HDZ-a

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2019. 0:48:50
Andrej Plenković sinoć na proslavi 29. rođendana sesvetskog HDZ-a

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U prepunoj dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković čestitao je 29. obljetnicu osnutka ove najveće područne organizacije na prostoru Grada Zagreba.



Andrej Plenković došao je sinoć u Sesvete na proslavu obljetnice sesvetskog HDZ-a u pratnji ministara Davora Božinovića i Gorana Marića, te u društvu njegova stranačkog zamjenika Milijana Brkića, ali i mnogobrojnih drugih stranačkih dužnosnika i legende HDZ-a Vladimira Šeksa. Pozdravili su ih domaćini Andrija Mikulić, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, te Ante Plazonić predsjednik Sesvetskog HDZ-a, kao i Radoslav Dumančić predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a Grada Zagreba.


U motivirajućem stranačkom govoru Plenković je izrekao ono što su mnogi Sesvećani očekivali, dao je snažnu podršku projektu Zelene i plave Sesvete kao platformi razvoja i osnovi budućnosti Sesveta.  "Evo kako čujem i vi ste se uključili u apsorpciju europskih fondova u preobrazbu kompleksa Sljeme i rekao bih da je to dobar primjer kako da se unaprijedi tkivo Sesveta na jedan kvalitetan način, uz tu jednu plavo zelenu kombinaciju zaštite okoliša i kreiranja novih sadržaja u samim Sesvetama. Mi ćemo vam u tome pomoći kao Vlada, tu su ministri Božinović i Marić i po potrebi ostali koji će se uključiti u tom smjeru", rekao je Plenković dajući time snažnu potporu sesvetskim projektima kojima bi nakon ovakve podrške premijera trebale biti uklonjene sve barijere prema njenom ostvarenju.


Dakako da je također jasno rekao kako je svjestan da je zagrebački HDZ najjača politička organizacija u državi, ne samo u okviru HDZ-a, nego uopće na političkom prostoru Hrvatske, a u okviru takve snažne gradske organizacije, sesvetski je HDZ njegov najsnažniji kotač.


Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić koji od jučer više nije predsjednik gradske skupštine zbog odlaska na dužnost glavnog državnog inspektora, a kojeg će  u skupštini zamijeniti Drago Prgomet, rekao je kako Sesvete imaju mnogobrojne prednosti, ali i probleme, a kao jedan od najvećeg naveo je upravo promet, te podsjetio da je upravo HDZ u prethodnom proračunu amandmanom tražio i dobio sredstva za konačni početak ostvarivanja izgradnje produžetka Branimirove.  Na poslijetku čestitao je Sesvećanima 29. rođendan "u najjačoj utvrdi HDZ-a u Gradu Zagrebu".


Predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a Grada Zagreba Radoslav Dumančić posebno je istaknuo sesvetske prednosti i posebnost iako se nije libio pred premijerom istaknuti i neke velike probleme građana Sesveta. Posebno je naglasio da bi Sesvete, da su samostalni grad danas s 92 tisuće stanovnika bili četvrti grad po veličini u Republici Hrvatskoj kojem trebaju brojne promjene i poboljšanja. "Zato smo svojedobno i krenuli s projektom Zelene i plave Sesvete svjesni da se preko noći ništa ne može promijeniti, međutim ako ne kreneš i nisi uporan nećeš ništa ni postići. Dobili smo milijun i pol eura za naš projekt preobrazbe Sljemena. Dakle, može se. Od vas gospodine predsjedniče očekujemo da nas poduprijete u našim projektima, da se ove zapuštene sesvetske vojarne stave u funkciju razvoja Sesveta, da iskoristimo taj ljudski potencijal koje Sesvete imaju, jer to je najbolje što mi imamo", istaknuo je Dumančić, jer bez jakih Sesveta nema niti jakog Zagreba, a bez jakog Zagreba nema niti jake Hrvatske, zaključio je.


Uvodno je visoke goste i sve nazočne pozdravio predsjednik sesvetskog HDZ-a Ante Plazonić koji ih je upoznao s osnovnim podacima o Sesvetama. Podsjetio je i što je do sad učinjeno u rješavanju najvećih sesvetskih problema, pa su tako u Sesvetama prošle i ove godine bili pojedini ministri koji će ili se već jesu angažirali na rješavanju ponajviše prometnih, ali i drugih problema. "Počeo je otkup zemljišta za trasu Branimirove, ono što nećemo moći otkupiti ide u izvlaštenje, očekujem da će u narednih godinu i pol sve to imovinsko pravno biti završeno i da će najkasnije za dvije godine započeti gradnja Branimirove", rekao je Plazonić, ističući još usput problem neadekvatne zgrade policijske postaje, zbog čega očekuje od nazočnog na skupu ministra Božinovića najskorije moguće rješenje i izgradnju nove policijske postaje na prostoru Sljemena, zajedno sa svim ostalim javnim sadržajima kao što su primjerice sud, glazbena škola, hitna pomoć i mnogi drugi, a pruga koja razdvaja današnje središte Sesveta i prostor Sljemena zahtijeva denivelaciju. Plazonić je također upoznao Plenkovića i goste s podatkom je područna organizacija HDZ-a Sesvete najveća organizacija te stranke u Gradu Zagrebu s više od 2200 članova koji djeluju u 42. temeljne organizacije. 


U umjetničkom dijelu programa sudjelovala je mezzosopranistica Aida Vidović Krilanović na početku otpjevavši himnu Republike Hrvatske, zatim još jednu interpretaciju, te na kraju neslužbenu himnu HDZ-a Bože čuvaj Hrvatsku. U programu su također nastupili članovi i članice FA Sesvetska Sela.  


Nakon službenog dijela u prostoru čitaonice Knjižnice Sesvete Andrija Plenković i Ante Plazonić zajednički su prerezali slavljeničku tortu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:24:13

Create Account