Bandić danas obišao radove u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.2.2020. 15:37:13
Bandić danas obišao radove u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik je sa suradnicima i direktorima pojedinih gradskih komunalnih poduzeća obišao četiri lokacije.




Gradonačelnik Milan Bandić ponajprije je u subotu dopodne obišao netom započete radove rekonstrukcije Brestovečke ulice u Starom Brestju. 


"Rekonstruirat ćemo 1740 metara Brestovečke nakon što su završili svi radovi cjelokupne komunalne rekonstrukcije. U prvoj fazi radit će se 530 metara, a sve će koštati oko 10 milijuna kuna", rekao je Bandić okupljenim novinarima dok su pokraj njega brujali strojevi i radnici žurno radili svoj posao.  Radovima je zadovoljan i predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Horvat. "Svi mi mještani ovo željno čekamo, nakon što su položene nove komunalne instalacije evo još elektra zamjenjuje stare drvene stupove i nadam se da će ovo sad biti sve riješeno za narednih četrdesetak godina", rekao je Horvat.


Nakon Brestovečke gradonačelnik kojega su pratili pročelnica za mjesnu samoupravu Renata Šimon, pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić i pročelnik za kulturu Ivica Lovrić, te čelnici Sesveta Stjepan Kezerić i Dražen Markota uputili su se na sesvetsku šetnicu koja je završena jesenas.  


"Staza uz Vuger potok od Zagrebačke do Rasadnika je dugačka 1 600 metara uz koju smo za građane Sesveta napravili i rasvjetu kao i klupe za odmor. Naša je obaveza da još izgradimo i biciklističku stazu"rekao je Bandić


Potom je posjetio još i novoizgrađeno reciklažno dvorište u Novom Jelkovcu koje počinje radom od ponedjeljka, 2. ožujka, a koje će značajno rasteretiti postojeće reciklažno dvorište kod sajmišta. 


I konačno na Rimskom putu, kod Savske gradonačelnik je informiran o izgradnji sabirnog odvodnog kanala duljine oko 1000 metara s time da je oko 850 metara već napravljeno. S tim kanalom sustav odvodnje u Jelkovcu (starom) bit će spojen na sustav počistača što do sad nije bio slučaj.



Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account