Bandić na otvorenju modnog centra na tržnici Dubec najavio početak rekonstrukcije tržnice Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2019. 9:43:57
Bandić na otvorenju modnog centra na tržnici Dubec najavio početak rekonstrukcije tržnice Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na tržnici Dubec jučer predvečer gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Modni centar u okviru tržnice, a nama je pri tom najavio uskoro rekonstrukciju sesvetske tržnice.




Znano je da je Dubec značajno čvorište ne samo Gornje Dubrave nego i cijelog gradskog istoka, pa i preko granice grada, te iz tog razloga ova tržnica predstavlja važan projekt svima onima koji u njoj žive i rade.


Modni centar kojeg je gradonačelnik otvorio, a u sklopu kojeg se na šest tisuća kvadrata nalaze 52 boksa - kućice u većinu kojih je preseljena većina trgovaca odjećom s prostora Borongaja gdje su vladali neljudski uvjeti rada i trgovanja. O U ostalim kućicama bit će mesnica, voćarna, prodaja jaja i tjestenine i drugog špeceraja.


Zakupci modnog centra održali su i modnu reviju, te donirali 4000 kuna djeci korisnicima Caritasove kuće Emaus. Kad je to vidio gradonačelnik odlučio je da grad donira još na to 5,5 tisuća kuna, te zamolio nazočnu predsjendicu uprave Holdinga Anu Stojić Deban da i Holding donira 5,5 tisuća kuna, kako bi ukupno za djelu bilo prikupljeno 15 tisuća kuna. 


Uz gradonačelnika nazočni su bile pročelnice za gospodarstvo i strategijski razvoj grada Mirka Jozić i Sandra Jerković, direktori holdingovih podružnica, ali i predsjednik VGČ Gornja Dubrava Damir Oniško, predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić i njegov zamjenik Dražen Markota i mnogi drugi.


Upravo smo njihovu nazočnost iskoristili kako bismo gradonačelnika priupitali što će biti s rekonstrukcijom sesvetske tržnice.


"Svakako nakon Dupca  krećemo s rekonstrukcijom sesvetske tržnice, imate moje čtvrsto obećanje. Kada? Pa neke predradnje i dogovori su već pokrenuti, a za sve ostalo obratite se Kezeriću i Markoti", rekao nam je Bandić dodajući ipak na naše inzistiranje uz put da cijela priča kreće već do kraja godine, naravno radi se prvo o onom papirnatom dijelu. 


Još smo postavili pitanje vezano uz Staro Brestje (ne samo Brestovečku), no to je za novi napis uskoro.


U video zapisu pogledajte obraćanje gradonačelnika Bandića na otvorenju centra.


Video: Sesvete danas, Borko Samec

Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account