Bandić otvorio dograđeni kompleks OŠ Jelkovec (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2020. 17:40:20
Bandić otvorio dograđeni kompleks OŠ Jelkovec (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rezanjem vrpce zajedno s ravnateljicom Ljiljanom Lepan Babić gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak popodne novodograđeni kompeks OŠ Jelkovec.Osnovna škola Jelkovec danas je jedna od najvećih osnovnih škola u Hrvatskoj. Kada je izgrađena predviđen kapacitet tada je bio 900 đaka i smatralo se da je to dovoljno za duži period, no danas ju pohađa 1044 učenika u 45 razrednih odjeljenja. Stoga je je bila potrebna dogradnja oko 1200 novih "kvadrata" čiji su radovi u vrijednosti od oko 15 milijuna kuna bez PDV-a netom završili. 


"Projekt je započeo početkom ove godine i u prilično kratkom roku radovi su završeni, tako da smo novu školsku godinu dočekali s novim prostorima, na zadovoljstvo svih učitelja i učenika", rekla je ravnateljica Ljiljana Lepan Babić.


Nazočne je pozdravio i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Sesvete Stjepan Kezerić, a gradonačelnik Bandić je istaknuo kako je do 2005. godine na tom prostoru bila Sljemenova stočna farma koja je vrlo brzo preobražena u urbano naselje. 


"Danas je Novi Jelkovec pravi mali gradić, grad u gradu, možda i najljepše gradsko naselje, urbanističko-planski izgrađeno s vrtićem, osnovnom i srednjom školom", uz ostalo je prigodom otvorenja rekao Bandić.


Rezanjem  vrpce gradonačelnik i ravnateljica otvorili su i formalno novoizgrađeni školski kompleks s četiri klasične učionice na prvom katu, četiri specijalizirane  učionice (kabineti) na drugom katu, te ostale prateće prostore (spremišta i sanitarne čvorove). 


Zbog epidemioloških razloga sve je održano ispred škole bez ulaženja u školske prostore i njihova razgledavanja.


Video: Sesvete danas

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account