Bolesna od COVID-a 19 hodala Zagrebom, može dobit dvije godine zatvora.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2020. 13:50:37
Bolesna od COVID-a 19 hodala Zagrebom, može dobit dvije godine zatvora.

Foto: Ilustracija

Osumnjičena je lagala policiji tijekom kriminalističkog istraživanja – postupala suprotno uputi epidemiologa.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“, opisano u čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona, na štetu više osoba.

 

Osumnjičena je kazneno djelo, sumnja se, počinila na način da 4. travnja 2020. godine u 13,45 sati, tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, nije zatečena na prijavljenoj adresi prebivališta, već se kretala izvan svoga stana do stana svojih roditelja, odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi, iako je bila dužna postupiti po uputi o samoizolaciji od strane nadležnog epidemiologa, u trajanju od 17. ožujka 2020. do 13. travnja 2020. godine, zbog dijagnosticirane zarazne bolesti Koronavirus – Covid 19. Tim je svojim ponašanjem u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj prebiva i stanare na adresi na kojoj prebivaju njezini roditelji.

 

Naime, osumnjičena je policijskim službenicima izjavila kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no policijski službenici su provjerili te navode te utvrdili kako to nije istina s obzirom da je njezin epidemiolog naglasio da joj takvu uputu nije dao, niti njoj, niti bi isto učinio odnosno rekao bilo kome drugome tko boluje od zarazne bolesti COVID – 19.

     

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.9.2022. 9:29:33

Create Account