Bozanić najavio gradnju crkve Sv. Ivan Pavao II. u Novom Jelkovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2019. 8:25:49
Bozanić najavio gradnju crkve Sv. Ivan Pavao II. u Novom Jelkovcu

Foto: Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Kardinal Josip Bozanić predvodeći središnje euharistijsko slavlje 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije Majci Božjoj Bistričkoj pred 25 tisuća vjernika među kojima su bili predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić, najavio je gradnju crkve u Novom Jelkovcu.



Podsjetivši da se ovih dana napunja dvadeset i pet godina od prvoga pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, Kardinal je pozvao okupljene da budu dionici euharistijskoga slavlja koje će se u srijedu 11. rujna 2019. godine, u 18.30 sati slaviti u Novom Jelkovcu, na zemljištu na kojemu se priprema graditi župnu crkvu i svetište Ivana Pavla II. u gradu Zagrebu. 


"Tu crkvu, koja je od osnutka župe nasušna potreba tamošnjoj vjerničkoj zajednici, želimo graditi kao mjesto posebne vjerničke povezanosti s dragim nam svetim papom Ivanom Pavlom II., kao spomen na njegov pohod Zagrebu i Hrvatskoj, spomen koji se tiče cijele naše Domovine i hrvatskoga naroda. Hrvatski narod i hrvatska država duguju trajnu zahvalnost sv. Ivanu Pavlu II. On je dizao glas u obranu osnovnih ljudskih i narodnih prava onda kad su drugi šutjeli, prepuštajući nas sudbini trenutačnih moćnika."


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.12.2023. 12:08:38

Create Account