Brestovečka čeka ljetne praznike 2019.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2018. 9:31:29
Brestovečka čeka ljetne praznike 2019.

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Staro Brestje i osobito Brestovečku ulicu koja je već više od dvije godine u rekonstrukciji, posjetio je jučer predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić.



U društvu s njime bila je njegova stranačka potpredsjednica Mateja Vukmirović inače glasnogovornica gradonačelnika Bandića. Zajedno su obišli dio Starog Brestja, posebice Brestovečku na kojoj su u posljednje dvije godine mijenjane  sve komunalne instalacije što je potrajalo, a kad sve bude završeno, i sam kolnik bit će u potpunosti preasfaltiran. 



„U proteklih nekoliko godina na području oba naselja Brestja uložena su golema sredstva iz više različitih izvora od holdingovih poduzeća, izravno iz gradskog proračuna ili sredstva naše četvrti u izgradnju, sanaciju ili popravke infrastrukture na tom području. Naravno da su sami radovi koji donose dobrobit mještanima, tijekom svog izvođenja izazvali i određene poteškoće u komociji života i odvijanju uobičajene životne rutine građana tog područja i s njima suosjećam”, rekao nam je tom prigodom predsjednik Kezerić. 


„Ovdje smo da se i sami uvjerimo u trenutačnu situaciju i potpuno mi je jasno zašto ovdašnji mještani prigovaraju, no kada prometnica bude u cijelosti gotovo, svi će dahnuti i biti sretni novim instalacijama i novom prometnicom”,  dodao je ističući kako su cijeli posao na tom području započele komunalne tvrtke, plinara, te vodovod i odvodnja. Kada je plinara prijavila gradu namjeru zamijene cjelokupne dotrajale čelične plinske mreže, u cijelu priču odmah se uklopio i vodovod s odvodnjom, jer, kada se već generalno kopa po prometnici radi zamjene instalacija, tada je najbolje napraviti sve odjednom, ma koliko to izazvalo poteškoća u svakodnevnom životu građana.   


Naime, komunalne instalacije, kao što je plin, vodovod i kanalizacija napravljene su u vrijeme kad je Staro Brestje brojalo manje od tisuću stanovnika, a danas ima više od 7 tisuća i morao se povećati promjer svih cijevi. 


„Vodovod još izvodi radove u Brestovečkoj, nisam nimalo zadovoljan dinamikom, no jedino što mi u četvrti možemo jest poslati zahtjev Vodovodu da ubrzaju radove, što ćemo učiniti već danas”, govori Kezerić napominjući da očekuje pozitivnu reakciju Vodovoda. 


Na naše glavno pitanje kada će onda konačno Brestovečka biti završena u potpunosti, Kezerić kaže da moramo biti realni i napraviti jedino ono što je logično, pričekati da svi radovi budu završeni i potom asfaltirati. 


„Brestovečku ćemo upotpunosti rekonstruirati naredne godine. Ne bi bilo uredu da sad krenemo u kompletnu sanaciju, pa da se ponovo kopa. Što bi nam tek tada ljudi rekli. Stoga strpimo se još malo da se završi sve što se treba završiti, primjerice do kraja vodovod gdje još nije napravljen,  kako bismo bili sigurni da jedno duže vrijeme, nadam se mnogo godina, po Brestovečkoj neće više biti kopanja. I nije istina da, kako neki govore, nema novaca za to, novaca ima i u Brestovečku će u konačnci za asfaltiranje cjelokupne ulice na dijelu gdje se radilo, dakle više od 3 i pol kilometara biti osigurano, prema procjeni oko 15 milijuna kuna”, kaže predsjednik Vijeća ističući pri tom kako će Brestovečka u asfaltiranje nakon završetka naredne školske godine i radit će se kroz ljeto jer će tada biti najmanje prometa  građani će to tada najmanje osjetiti. 


No, posebno treba naglasiti da će već do kraja godine biti sanirane sve pokrajne ulice u kojima su radovi završeni.


U nastavku objavljujemo i službeno priopćenje stručnih službi Vijeća g.č. Sesvete o radovima u Starom Brestju.




Vezano uz Vaše obraćanje o radovima u ulicama u Starom Brestju, u Sesvetama navodimo da je Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. tijekom ljeta i početkom jeseni 2016. izvodila radove rekonstrukcije glavnog voda kanalizacije duž Brestovečke ulice u Starom Brestju, od Ul. Miroslava Kraljevića – sjever, s prespojem kanalizacija sporednih ulica i priključaka objekata, iza čega je izvršena sanacija prekopa na kolniku i dijelovima nogostupa, putem ugovorenog izvođača radova investitora Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o.. 

Tijekom ljeta 2017. godine izvođeni su obimni radovi rekonstrukcija plinovoda po programu i investicija Gradske plinare Zagreb d.o.o. i izvedbi novih priključaka u Starom Brestju (12 ulica, više od 3.660m i priključci).

             U prvoj polovici 2018. na dijelu Brestovečke ulice sjeverno od ulice Josipa Račića, u duljini cca 332 m, izvodili su se radovi investitora Vodoopskrba i odvodnje d.o.o. (i u dijelu pokrajnjih ulica) na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda, u drugom polovici 2018, predviđeni su i radovi investitora Vodoopskrba i odvodnje d.o.o. u Brestovečkoj ulici južno od ulice Josipa Račića (i u dijelu sporednih ulica), a nakon završetka svih radova na postavljanju ili rekonstrukciji komunalne infrastrukture se, prema trenutno dostupnim informacijama, planira kompletno obnoviti Brestovečka ulica putem Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet sredinom 2019. godine.

Za vrijeme izvođenja radova i do momenta preuzimanja prijekopa na završnu sanaciju, obvezu održavanja prijekopa u makadamskom stanju imali su nositelji izvođenja radova, a po završetku radova i  preuzimanju prijekopa tu obvezu preuzimaju Zagrebačke ceste – te se očekuje u narednim tjednima i početak sanacija prejekopa u ulicama u kojima je završena rekonstrukcija vodovoda i u kojima su pospajani priključci na objekte u Starom Brestju.

             Konkretno, prema informacijama iz Vodoopskrba i odvodnje d.o.o., za dio Brestovečke ulice sjeverno od ulice Josipa Račića, u duljini cca 332 m (i u dijelu pokrajnjih ulica), u tijeku je ispitivanje postavljenog cjevovoda te će se nakon provedene tehničke analize istog i analize vode pristupiti spajanju priključaka na objekte, a nakon toga pristupit će se i sanaciji prekopa i asfaltiranju dijela pokrajnjih ulica, što bi trebalo biti završeno do kraja 2018. godine.  



Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account