Dan narcisa obilježen i u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.3.2018. 16:35:47
Dan narcisa obilježen i u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Udruga Hrvatska žena, ogranak Sesvete humanitarnom prodajom narcisa obilježio ovu javnozdravstvenu akciju. 


Nije bilo problema s prodajom, sve što su imale, članice Udruge su i prodale, pa su tako udruzi Pink life priskrbili 1.500,00 kuna. Spomenutak udruga prikuplja sredstva za nabavu aparata za limfnu drenažu, potrebnu u liječenju raka dojke, na žalost, najsmrtonosnije bolesti žena u Hrvatskoj.


"Za nepuna dva sada prodale smo sve narcise koje smo imale. Da smo imale i dvostruko više sve bi prodale, jer ljudi znaju o čemu se radi, ova je akcija dobro promovirana, traje već dugi niz godina i nema nikoga tko ne bi u njoj sudjelovao", izjavila nam je po završetku akcije Mira Halapa, predsjednica sesvetskog ogranka Hrvatske žene, dodajući da će naredne godine nabaviti dvostruku količinu narcisa. 


"Zahvaljujem svima koji su se odazvali akciji, drage naše Sesvećanke i Sesvećani koji su kupnjom stručka narcisa sudjelovali u akciji, te mojim ženama, članicama udruge koje su akciju i provele", zaključila je Halapa.


Inače ova je akcija provedena u cijeloj Hrvatskoj i to po dvadeseti i drugi put. Narcise su simbol proljeća, života i nade, a u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, te podrška svim onim oboljelim ženama od te teške bolesti. 


 Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake pojedine osobe.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 18:22:12

Create Account