Danas na sajmu: Kobase, roštilj i politički kandidati

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.5.2017. 18:15:03
Danas na sajmu: Kobase, roštilj i politički kandidati

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kandidati za lokalne izbore za Zagreb i Sesvete iskoristili su danas veliku frekvenciju ljudi na sesvetskom sajmu za svoju promociju. Nadajmo se da nakon izbora neće zaboraviti uredititi sajmište.


Gotovo da nema iole ozbiljnijeg kandidata za gradonačelnika, gradsku skupštinu i vijeće g.č. Sesvete, a da danas nije iskoristio prekrasan topao sunčan četvrtak, naravno na sesvetskom sajmu. Još uvijek jedan od najvećih u državi, ali pretijesan, barem je danas bilo tako, čeka milost političku za detaljnije uređenje, što je već dulje vrijeme nužnost, ali bez, za sada, vidljivog napretka.

No, zato su nam neki kandidati obećali rješenje i tog problema. Primjerice Dražen Markota, kandidat za predsjednika g.č. Sesvete i u narednom mandatu, rekao nam je da će se pitanje sajmišta rješavati u sklopu prenamjene i generalnog rješenja cijelog kompleksa Sljemena i okolice zajedno sa sajmištem.

Na štandu Bandićeve stranke, Stjepan Kezerić, također kandidat za predsjednika g.č. Sesvete rekao je kako očekuje da i pitanje sajma dođe na dnevni red, a Darko Židak iz HSS-a nam je izjavio da sajam prioritetno mora biti uređen i proširen. Draženko Pandek iz SDP-a sličnog je mišljenja kao i kolega mu Židak, pa se nije libio s njime slikati na štandu HSS-a.

Za vrijeme našeg boravka na sajmu, tijekom dopodneva, vidjeli smo dvojicu kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Na štand HDZ-a pristigao je Drago Prgomet koji je kratko porazgovarao s članovima stranke i građanima, no gužva u rasporedu ga je brzo tjerala dalje.

Na štandu Živog zida još jedan kandidat za gradonačelnika prof. dr. Ivo Lovrinović i kandidat za predsjednika g.č. Sesvete Tihomir Lukanić. Profesoru smo prenijeli izjavu jednog prolaznika da izbore ne dobiva pamet nego kobase, aludirajući na to da Živi zid nije, kao većina drugih, prolaznicima dijelio hranu niti piće, nego svoje promo materijale i djeci balone. Prof. Lovrinović koji je cijelo vrijeme u ruci držao metlu da, kako reče, pomete sve loše, na se to nasmijao rekavši da kobase možemo pojesti u jednom danu, a što ćemo onda narednih 364 dana? Dakle, reče, pamet bi trebala ipak biti daleko prije kobasa, roštilja i gemišta.

Tog trenutka žednom piscu ovih redova to se nije osobito dojmilo, te je krenuo prema susjednom štandu s čašama, a uz nabasavši na štand još jednog gradonačelničkog kandidata. Dragana Martinovića nismo sreli iako su dečki na praznom štandu kazali da je tu u blizini i da će doći za koji trenutak.

No, krenuli smo dalje u potragu za čašama. Pa, ipak smo na sajmu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account