Danas održan tisućiti sesvetski sajam, Bandić kupovao kokoši

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.2.2020. 15:56:18
Danas održan tisućiti sesvetski sajam, Bandić kupovao kokoši

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Već dugi niz godina djeluje sesvetsko sajmište, svakim četvrtkom tisuće se ljudi slijeva na sajam, a danas je održano tisućito izdanje.
Sajam se održava četvrtkom još od pedesetih godina prošlog stoljeća, no današnji mali jubilej broji se od hrvatske samostalnosti. Povodom današnjeg jubileja, sajam je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji je pri tom kupio kokoši.  I jednog pijetla.


"Daj mi pet kokoši i jednog pijevca, je li dobar? Ne mogu kokoši bez pijevca", govorio je prodavačici danas najpoznatiji kupac na sajmu. Kaže, bit će za jaja, ali i ukras na imanju, vjerojatno misleći na ono nedaleko Samobora.  


Društvo prilikom kupnje činile su mu dvije Sesvećanke, pročelnice gradskih ureda za gospodarstvo Mirka Jozić i za mjesnu samoupravu, Renata Šimon, te predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić.   Naravno i cijela svita ostalih, a dočekali su ga Stanko Gačić, direktor Gradskih tržnica pod čijom ingerencijom je i sesvetsko sajmište, te voditelj sajmišta Zdenko Tolić koji nam je tom prigodom rekao da će ove godine sajmište biti rekonstruirano. 


"Ovo sada već ne izgleda dobro zato se ide u rekonstrukciju dovođenja vode i kanalizacije, uređenja prostora s unificiranim klupama, te unificiranim ugostiteljskim objektima sa svim sanitarnim uvjetima", izjavio je Tolić. 


Radovi bi trebali započeti na proljeće i biti završeni do kraja ljeta ili početka jeseni. 


Uz sajmište, direktor Gradskih tržnica Gačić obećao je i rekonstrukciju sesvetske tržnice u ovoj godini.Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2020. 15:40:47

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account