Dobar odaziv na posljednju ovogodišnju akciju davanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2020. 15:46:39
Dobar odaziv na posljednju ovogodišnju akciju davanja krvi

Foto: Sesvete danas

Posljednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u Sesvetama u utorak.




Na posljednju akciju koja je održana uobičajeno u prostorijama Udruženja obrtnika Sesveta odazvale su se 43 osobe od kojih je četvero moralo biti odbijeno, tako da je prikupljeno 39 doza životno važne tekućine.



Mislim da je odaziv za ove prilike vrlo dobar. Obzirom na situaciju s epidemijom neki se darivatelji krvi boje doći, jedni su bolesni, pa ima i samoizolacije, te drugih problema, tako da je obzirom na situaciju odaziv dobar", rekao nam je voditelj sesvetskog dijela gradskog Crvenog križa Željko Turčić, zahvaljujući pri tom svim koji su se odazvali na akciju.


A među onima koji su dali krv je i jedan novi, mladi naš sugrađan koji je postao dio velike sesvetske humane obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi. 


Ovo posljednje ovogodišnje darivanje krvi u Sesvetama nije održao kako je uobičajeno u četvrtak, nego u utora, što će ubuduće biti praksa, a promijenit će se i termin održavanja, pa će tako od naredne godine darivanje krvi u Sesvetama biti u popodnevnom terminu od 12,30 do 19 sati. 


Novost će biti i ta što će od sad sad akcije biti održavane svaki, a ne kao do sad svaki drugi mjesec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account