Dobrovoljno darivanje krvi narednog utorka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.8.2019. 9:06:51
Dobrovoljno darivanje krvi narednog utorka

Foto: Ilustracija

Dobrovoljno darivanje krvi u Sesvetama ovoga puta bit će održano u utorak, 20. kolovoza.Crveni križ u Sesvetama u ljetnim mjesecima obično je organizirano dobrovoljno darivanje krvi u prvom dijelu kolovoza. Isto tako već uobičajeno dan darivanja krvi u Sesvetama je četvrtak. Međutim voditelj Crvenog križa za Sesvete Željko Turčić kaže da obzirom da je blagdan Velike Gospe u četvrtak, željeli su prvotno prebaciti tjedan kasnije.


"Pa pokušali smo izaći u susret dobrovoljnim darovateljima krvi koji su u prvoj polovini kolovoza još dobrim dijelom na godišnjim odmorima, pa smo malo pomaknuli datum akcije. S druge strane, četvrtak, 22. kolovoza nije odgovarao Zavodu za transfuzijsku medicinu, jer su godišnji, a tog su im dana sve mobilne ekipe na terenu, stoga smo odlučili na mali eksperiment i imat ćemo umjesto u četvrtak, ovaj puta akciju u utorak, pa ćemo vidjeti koliko će to odgovarati darovateljima", rekao nam je Turčić.


Stoga poziv svim dobrovoljnim darovateljima krvi, dođite na akciju ddk u utorak, 20. kolovoza na uobičajeno mjesto u uobičajenom terminu, dakle u prostorije druženja sesvetskih obrtnika Ninska 16c u vremenu od 11,30 do 16,30. 


Poseban poziv ide onim našim mladim, punoljetnim i zdravim sugrađanima koji do sad još nikada nisu davali krv, da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.Vezane vijesti
Ažurirano: 28.10.2020. 11:28:14

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account