Dobrovoljno davanje krvi u Brestju dolaskom podržao i Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2020. 12:05:47
Dobrovoljno davanje krvi u Brestju dolaskom podržao i Bandić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je jučer u Starom Brestju, svojim dolaskom podržao ju je i gradonačelnik Bandić.



Po prvi puta u povijesti akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je ponedjeljak popodne u prostoru društvenog doma Staro Brestje.  


"Ma svojedobno smo mi održavali akcije po nekoliko naselja na području Sesveta, ali do sad nikada u Starom Brestju. Bilo je nekoliko akcija u Novom Brestju, no sada već dugi niz godina imamo akcije samo u Sesvetama u Domu obrtnika, što ne znači da nećemo u budućnosti možda ponovo u neka naselja", kaže nam voditelj Crvenog križa za Sesvete Željko Turčić.


Na ovu akciju odazvala su se 22 darivatelja, od kojih je 12 iz zdravstvenih razloga moralo biti odbijeno, pa je tako prikupljeno 10 doza životno važne tekućine.  Po prvi puta na akciju se  odazvala Željka Beštak. "Ma nije me strah, ali imam malo tremu da ću se onesvijestiti", rekla nam je Željka dodajući da je već u nekoliko navrata bila pristupila akcijama, ali do sad nije dobila dozvolu liječnika transfuzije za darivanje, a ovoga puta je konačno sve OK. I gospodična Beštak je preživjela bez ikakvih posljedica, uz pljesak nazočnih nakon uspješnog završetka darivanja.


"U Sesvetama od naredne godine imat ćemo, u dogovoru sa Zavodom za transfuzijsku medicinu darivanja krvi svaki mjesec, a ne kao do sad svaka dva mjeseca", rekao je nazočan na darivanju u Brestju ravnatelj gradskog Crvenog križa Petar Penava. Mijenjat će se također datum i termin akcije, pa bi tako umjesto dosadašnjeg četvrtka, akcija trebala biti održavana utorkom u popodnevnom terminu. 


"Slušali smo sugestije dobrovoljnih darovatelja kojima dosadašnji termin nije odgovarao i nakon dužeg vremena prijedloga i prilagodbe, eto od naredne godine u Sesvetama imat ćemo novi dan i termin darivanja i vjerujem da će nam stoga snažnije porasti odaziv darivatelja na akcije", rekao nam je na kraju Turčić. 


Akciju darivanja krvi svojim dolaskom su poduprli gradonačelnik Milan Bandić, pročelnik GU za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, pročelnik GU za školstvo Ivica Lovrić  drugi. 


"Darivanje krvi je najviše što čovjek može učiniti za čovjeka, i ja sam darivao krv dok sam mogao, do moždanog udara, pa sada više ne mogu, ali uvijek podupirem darovatelje i ovakve akcije", izjavio je Bandić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account