Dolijali provalnici u vozila na području Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.5.2020. 13:37:44
Dolijali provalnici u vozila na području Sesveta

Foto: Sesvete danas

Policija ih je uhitila u pokušaju provala u vozilo i započela kriminalističko istraživanje.Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem.

 

U noćnim satima 24. svibnja 2020. godine na području Sesveta, osumnjičeni su došli do parkiranog kombi vozila, gdje su pomoću prikladnog predmeta pokušali otvoriti bravu na stražnjim vratima, ali u svojoj namjeri nisu uspjeli, uočili su ih i uhitili policijski službenici i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

 

Daljinom  kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni, po prethodnom dogovoru i s namjerom prisvajanja protupravne imovinske koristi, od 18. travnja do 11. svibnja, u večernjim satima na području Sesveta, u ukupno pet navrata provalili u parkirana vozila, četiri kombija i jedno osobno vozilo, tako da su prikladnim predmetom razbili staklo te su iz vozila otuđivali razni alat, kao što su bušilice, brusilice, odvijače i sličan alat, prehrambene artikle, vatrogasni aparat i drugo.

 

Materijalna šteta iznosi oko 91.720 kuna.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2020. 10:24:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account