Dolijali provalnici u vozila na području Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.5.2020. 13:37:44
Dolijali provalnici u vozila na području Sesveta

Foto: Sesvete danas

Policija ih je uhitila u pokušaju provala u vozilo i započela kriminalističko istraživanje.



Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 20-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem.

 

U noćnim satima 24. svibnja 2020. godine na području Sesveta, osumnjičeni su došli do parkiranog kombi vozila, gdje su pomoću prikladnog predmeta pokušali otvoriti bravu na stražnjim vratima, ali u svojoj namjeri nisu uspjeli, uočili su ih i uhitili policijski službenici i priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

 

Daljinom  kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni, po prethodnom dogovoru i s namjerom prisvajanja protupravne imovinske koristi, od 18. travnja do 11. svibnja, u večernjim satima na području Sesveta, u ukupno pet navrata provalili u parkirana vozila, četiri kombija i jedno osobno vozilo, tako da su prikladnim predmetom razbili staklo te su iz vozila otuđivali razni alat, kao što su bušilice, brusilice, odvijače i sličan alat, prehrambene artikle, vatrogasni aparat i drugo.

 

Materijalna šteta iznosi oko 91.720 kuna.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 10:50:47

Create Account