DVD-i Cerje i Glavničica dobili nova vatrogasna vozila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2021. 10:40:00
DVD-i Cerje i Glavničica dobili nova vatrogasna vozila

Foto: Grad Zagreb

Privremena gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević jutros je u glavnoj bazi zagrebačke Javne vatrogasne postroje uručila ključeve triju novih vatrogasnih vozila Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Cerje, Glavničica i Vrapče.



"Naši profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe zajedno sa 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava u kojem djeluje više od 9 000 vatrogasaca štite naš grad ne samo od požara i poplava, nego su pokazali svoje zajedništvo nakon potresa koji je zadesio Zagreb 22. ožujka prošle godine, ali i potresa u Sisačko - moslavačkoj županiji, kada su nesebično pomagali ljudima u spašavanju njihove imovine. Nebrojeno puta ste pokazali da ste istinski heroji i na tome smo vam iznimno zahvalni.", istaknula je Pavičić Vukičević. 


Vrijednost ova tri vozila iznosi 3,5 milijuna kuna. Grad svake godine donira nova vozila zagrebačkoj Vatrogasnoj zajednici koja kao vlasnik vozila daje ih na korištenje zagrebačkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a sva ona koja im više nisu potrebna, a u dobrom su stanju šalju se drugim gradovima koji si ne mogu priuštiti nova vozila.


Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba zahvalio je Gradu  na osiguranim sredstvima za kupovinu tri nova vozila koja će kako je naglasio zasigurno ojačati njihovo operativno djelovanje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 18:56:28

Create Account