DVD Vugrovec održao godišnju izbornu skupštinu - galerija fotografija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2019. 12:12:19
DVD Vugrovec održao godišnju izbornu skupštinu - galerija fotografija

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Dosadašnje rukovodstvo dobilo povjerenje skupštine za još jedan mandat, u ime izabranih zahvalio je dugogodišnji predsjednik Mladen Uroić.Dobrovoljno vatrogasno društvo Vugrovec održalo je u subotu u vugrovečkoj Staroj školi izbornu godišnju skupštinu. Izvještaj o radu podnio je zapovjednik društva Zoran Potočić iz kojeg je vidljiva velika aktivnost članova u protekloj godini. Društvo je na bodovanju za 2017. godinu dobilo 549 bodova, što je 27. mjesto od 54 društava s područja gradske vatrogasne zajednice. To je, rečeno je, 5 mjesta lošije negoli godinu prije, međutim, vatrogasci su zadovoljni ovom zlatnom sredinom. Upravo prije koji dan odrađeno je i bodovanje za 2018. godinu, a rezultati će se znati, kažu, uskoro. 


Tijekom 2018. godine odradili su 4 intervecije i to dvije tehničke i dva požara otvorenog prostora. Sudjelovali su u mnogim aktivnostima i osposobljavanjima koje konstantno vatrogasna društva imaju obvezu odrađivati, a također bili su sudionici mnogih natjecanja.


Društvo broji 126 članova od kojih 71 muškarac, 13 žena i 42 člana djece i mladeži. Od 84 odrasla, 55 su redovni članovi, a 29 pomažući. Od redovnih članova 33 su interventna vatrogasca s liječničkim uvjerenjima. 


Obzirom na istijek mandata provedeni su izbori u kojima su sadašnjem vodstvu članovi društva iskazali povjerenje za još jedan mandat, a predsjedniku Mladenu Uroiću četvrti.  Uz ove stare, novi je tajnik mlada snaga vugrovečkog društva Petar Jambrešić.


Uz mnogobrojna prijateljska vatrogasna društva skup su pozdravili: Izaslanik gradonačelnika ujedno i predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić, u ime Upravnog odbora Gradske vatrogasne zajednice, delegat ja skupštini bio je Darko Mužic, u ime zapovjedništva JVP - postrojbe Dubrava Tihomir Kunek, član Upravnog odbora VZG-a Stjepan Kenfelja, članica Vijeća g.č. Sesvete Zlata Trošelj, vugrovečki župnik vlč. Filip Lucić i mnogi drugi. 


Uobičajeno pojedinim članovima društva uručena su uvjerenja o položenim specijalnostima, te diplome i zahvalnice članovima društva za višegodišnje članstvo, te prijateljima društva za pomoć u radu. Na koncu, jedna pošalica, vrlo iznenađujuća za novog - starog predsjednika, posebno priznanje svojih članova, figuricu debelog vatrogasca, primio je, kako kažu, najsnažniji (interpetacija čitatelja je slobodna), sesvetski, pa i gradski vatrogasni predsjednik Mladen Uroić sa željom da malo pripazi na svoje zdravlje. 


Uobičajeno prava vatrogasna veselica nastavljena je uz dobru glazbu do dugo u noć. Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2020. 12:45:33

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account